Çeteyi, Tapu Müdürü'nün dikkati çökertti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te Şahinbey İlçe Tapu Müdürü Hasan Tiryaki'nin arazi satışı için getirilen nüfus cüzdanı fotokopisinden şüphelenmesi üzerine sahte evrakla arazi satmak isteyen 8 kişilik bir şebeke çökertildi.

İddiaya göre, 34 yaşındaki Kadir Özden, Şahinbey İlçesi'ne bağlı Çakal Köyü Yamaçoba Mevkii'nde Cuma İbili'ye ait toplam 19 bin metrekarelik arazinin satışı için Şahinbey 1'inci Tapu Müdürlüğü'ne geldi. İbili'nin nüfus cüzdan fotokopisi ve Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nden alınan vekaletname ile Şahinbey 1'inci Tapu Müdürü Hasan Tiryaki'nin yanına giden Kadir Özden ile araziyi alacağı iddia edilen İbrahim Özgür İzci, tapu müdürü Tiryaki'ye evrakları verdi.

Evrakları inceleyen Müdür Tiryaki, nüfus cüzdan fotokopisinden şüphelenince Şahinbey İlçe Nüfus Müdürü Cevdet Emektar'ı arayarak nüfus cüzdanının seri numarasını ve kimlikteki memurun ismini sordu. Emektar'ın nüfus cüzdanının Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'nden verilmediğini ve ismi yazılan memurun da çalışmadığını öğrenen Tiryaki durumu polise bildirdi. Tapu Müdürlüğü'ne gelen polis, evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla vekaletname ile arazi satmaya kalkan Kadir Özden ile araziyi alacağı iddia edilen İbrahim Özgür İzci ile olayla ilgisi olduğu öne sürülen B.U., Ş.Y., M.D., H.K., H.F., ve İ.B.'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin kullandıkları nüfus cüzdanlarının sahte olduğu, sahte belge düzenledikleri, yine sahte nüfus cüzdanıyla Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde bir noterden vekalet işlemi yaptırdıkları belirlendi. Arazinin gerçek sahibi Cuma İbili, Tapu Müdürü Hasan Tiryaki'nin bilgi vermesi üzerine zanlılardan şikayetçi oldu. Şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından ?nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgelerde sahtecilik' suçlarından Adliye'ye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber