Meteorolojiden kuvvetli yağış ve zirai don uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük, Çankırı ile Çorum ve Yozgat'ın kuzey çevreleri; öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde ise Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yağışların kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, Türkiye'nin halen üzerinde bulunan soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek zirai don uyarısı yapıldı.

17-18 Nisan gecesi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu ile Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette, 18-19 Nisan gecesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Çankırı, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerimizde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemlerindeki badem, kayısı, erik, elma, armut, fındık vb. meyve, sebze ve fide üreticilerimiz ile serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları tavsiye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber