Sağlık personelinin yargılandığı davada, hazine müdahil olmak istedi

Haber Giriş : 22 Aralık 2004 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ücretsiz sağlık hakkı ve çalışma koşullarının düzeltilmesi, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, sağlık hizmetinin eşit ve ücretsiz olması talebi ve hükümetin sağlık politikalarını protesto amacıyla 22 Aralık 2003 tarihinde iş bırakma eylemi yapan 11 sendika, aralarında KESK Başkanı Sami Evren ile DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu sivil toplum örgütü başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yargılandığı 85 sanıklı davaya bugün devam edildi.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 85 sanıklı davanın bugünkü oturumunda, 15 sanık ifade verdi. Daha önceki duruşmada ifade veren bazı sanıklar da duruşma salonunda hazır bulundu. Çoğunluğunu sağlık çalışanının oluşturduğu 85 kişi hakkında, toplam 255 yıla kadar hapis cezası istenen davanın bugünkü oturumunda ifade veren 15 sağlık çalışanı ve sendika yetkilisi, "Yaptığımız demokratik bir eylemdir, suç olduğunu düşünmüyoruz, sağlık çalışanlarının benzeri tüm eylemlerini destekliyoruz, atılı suçu kabul etmiyoruz" dedi. Sanıklardan bazıları da olay tarihinde iş bırakma eylemine katılmadıklarını, ancak destekledikleri bu eylemin suç olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Sanıkların sorgularının tamamlanmasının ardından mahkemeye gelen hazine vekili Erden Şişli, hazinenin suçtan zarar gördüğünü öne sürerek davaya müdahil olma talebini içeren dilekçesini sundu. Sanık avukatlarının hazinenin davaya müdahil olma talebine itiraz edip herhangi bir zararın olaşmadığını öne sürmeleri üzerine hazine avukatı Şişli, "Davaya müdahil olmamız konusunda Sağlık Bakanlığı'ndan tarafımıza bir yazı gönderildi. İş bırakma eylemi nedeniyle doktorlar çalışmadığı için bir zarar oluşmuş olmalı. Zarar konusu ve miktarını araştırıp önümüzdeki celse bildireceğim" şeklinde konutu.

Mahkeme heyeti, hazinenin davaya müdahilliğini daha sonra karara bağlamak üzere üçüncü grupta yer alan sanıkların sorgusunun yapılması için duruşmayı 26 Ocak 2005 tarihine erteledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber