TCDD Liman İşletmelerinde verilen hizmette yüzde 10 indirim yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2009 10:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ekonomik krizde yapılan ÖTV ve KDV indirimlerinin ardından, TCDD Liman İşletmelerinde de verilen hizmette yüzde 10 indirime gidildi.

Dünyayı kasıp kavuran küresel ekonomik krize önlem olarak hükümet tarafından gidilen ÖTV ve KDV indirimlerinin ardından limanlarda da indirime gidildi. Belli sektörlerde yapılan ÖTV ve KDV indiriminin neden olduğu hareketten dolayı limanlarda da aynı yola gidilerek yükleme ve boşaltma işlemlerinde indirime gidildi.

Dünya ticaretindeki ani düşüş nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan denizcilik sektörü ve kan kaybı yaşayan ihracatçıları rahatlatmak için atılan adım ilgililer tarafından olumlu karşılandı. TCDD Liman İşletmelerinde yükleme - boşaltma ücretlerinde 10 Nisan 2009 ile 10 Temmuz 2009 tarihleri arasında yüzde 10 indirime gidildi. Ekonomik krizin atlatılmasına katkı amacıyla Genel Müdürlük emri ile indirime gidilirken, limanlarda gidilen indirim sektör tarafından memnuniyetle karşılandı. 10 Nisan'dan başlayan ve 3 ay boyunca uygulanacak olan indirimle limanların, dünyadaki ekonomik krizden asgari düzeyde etkilenmesini sağlamayı ve liman kullanıcılarını koruyarak, müşteri memnuniyetini artırma hedefleniyor.

İndirime gidilen ve Türkiye'nin önemli limanlarından olan Bandırma Limanı'nda da yıl başından sonra yaşanan hareketlilik indirimle birlikte daha da arttı. TCDD Bandırma Liman İşletmesi Müdürlüğü'nde yılın ilk 3 ayında 501 bin ton dökme katı, 52 bin ton dökme sıvı, 42 bin ton karışık eşya ve 1 milyon 129 bin ton ise Ro-Ro yükü ellenmesi yapıldı. (Yükleme-boşaltma)

Yine 2009 yılının ilk 3 ayında Bandırma Ambarları-Tekirdağ hattında Ro-Ro yük gemileri ile 41 bin 872 araç taşındı. Ayrıca, yine 2009 yılının ilk 3 ayında limanda toplam; Ro-Ro gemileri dahil 682 gemiye hizmet verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber