Çete lideri fizikçi, yardımcı polis

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yurtdışına çıkış yasağı bulunan kişilere sahte pasaport düzenleyen çete çökertildi. Çetenin lideri fizik mühendisi, yardımcısı ise polis çıktı

Malİ Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Bürosu ekipleri, yurtdışına çıkış yasağı bulunan kişiler için sahte pasaport ve belgeler hazırlandığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Takipte, liderliğini fizik mühendisi Hüseyin D.'nin yaptığı çeteye ulaşıldı. İddialara göre Hüseyin D., Bakırköy'de kiraladığı ofiste sahte kimlikleri hazırlatıyordu. Anlaşmalı seyahat acenteleri, sahte pasaportlarla konsolosluklardan vize aldı. Yapılan işlemler karşılığında yurtdışına gönderilen kişilerden 8'er bin euro tahsil edildi.

RÜŞVETLE SEVGİLİYE EV ALDI

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro'da görevli Murat Y. de teknik takibe takıldı. Murat Y.'nin, sahte kimliklere pasaport hazırladığı ve çeteye bilgi verdiği saptandı. 15 yıllık polis memuru Murat Y.'nin, pasaport başına 3 bin lira rüşvet aldığı öne sürülüyor. Polis memurunun bir hafta önce uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla aranan kişilere sahte pasaport hazırladığı iddiasıyla Narkotik Şube ekiplerince gözaltına alındığı, sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldığı belirtildi. Polis memurunun bu operasyonun ardından açığa alınarak hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Murat Y.'nin paralarla sevgilisine ev aldığı da iddia edildi.

SAHTE BELGE FABRİKASI

Polisin 12 ilçede 15 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda Hüseyin D. ve polis memuru Murat Y.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, değişik kurum ve kuruluşlara ait 30 tane sahte mühür, 108 tane kaşe, 300 tane bir kısmı tanzim edilmiş, bir kısmı boş banka hesap cüzdanı, 254 tane bir kısmı tanzim edilmiş, bir kısmı boş tapu senedi, 90 sahte pasaport, 85 vize pulu, 54 diploma, 20 tane öğrenci, ustalık, teşekkür ve takdir belgesinin yanı sıra çok sayıda belge ele geçirildi.

Yakalanan 11 kişi, 'Örgütlü olarak resmi belgede sahtecilik, rüşvet almak - vermek ve göçmen kaçakçılığı yapmak' suçlarından savcılığa sevk edildi.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber