Birecikte belediye binasına saldırı... 1 yaralı öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21:00 Birecik'teki saldırı: Yaralı bir kişi hayatını kaybetti

Birecik - Şanlıurfa Birecik Belediyesi'ne yönelik saldırıda, ağır yaralanan kişi yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayda ağır yaralanan Ahmet Açıkbaş, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Diğer yaralılar Ali Kankaya, Vahit Özsütemen, Nusret Kaçıran, Mehmet Ali İncedal ve Adem Şıltak'ın tedavileri ise Birecik Devlet Hastanesi'nde sürüyor.


19:00 Ş.Urfa Valisi: Saldırıda ölen yok

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Birecik belediye binasındaki silahlı saldırı ile ilgili olarak, ''Yaralılardan birinin durumu ağır. Bir ara bunun için öldü dediler, tekrar hayata döndü'' dedi.

Vali Yavaşcan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile birlikte ilçeye gelerek belediye binasında Başkan Faruk Pınarbaşı'ndan olay hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Yavaşcan, belediye binasından ayrılırken, AA muhabirine şu açıklamayı yaptı:

''Şu anda Cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz gerekli soruşturmayı yapıyorlar. Şu ana kadar 4 yaralımız var. Daha doğrusu 6 yaralı, bunlardan 4'ü silahla yaralanmış, 2 tanesi de yukarıdan aşağıya atlarken ayakları kırılmış. Yaralılardan birinin durumu ağır. Bir ara bunun için öldü dediler, tekrar hayata döndü. Şu anda onlarla ilgili ameliyatlar devam ediyor.''

Olayın yanlış bir anlaşılmadan meydana geldiğini ifade eden Vali Yusuf Yavaşcan, ''İşten çıkartıldığını zanneden bir işçinin adeta cinnet getirmesi. Olay böyle olmuş. Çok şükür ölü yok şimdilik. O itibarla ben halkımıza geçmiş olsun diyorum. İnşallah böylesi olaylar bir daha yaşamayız.''

Vali Yavaşcan ve Emniyet Müdürü Durmuşlar, belediye ziyaretinin ardından yaralıların durumu hakkında bilgi almak üzere Birecik Devlet Hastanesi'ne gitti.


16:00 Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde belediye binasına giren bir şahıs elinde bulunan uzun namlulu silahla rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucunda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Polisin, belediye binasına giren şahsı ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Olay üzerine belediye çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Birecik'teki olayda saldırgan teslim oldu

Birecik - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, uzun namlulu silahla belediyeye giren saldırgan güvenlik güçlerinin iknası sonucu teslim oldu.

Belediyede geçici işçi olan ve 29 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından işine son verildiği iddia edilen İ.Ş, güvenlik güçlerinin iknası sonucu etkisiz hale getirildi.

Belediye binasından çıkarılan zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Belediye Başkanı

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, yaptığı açıklamada, saldırganın, belediyede çalışan ve görev değişikliği yapılan bir işçi olduğunu bildirdi.

Pınarbaşı, "Belediye binasına giren saldırgan rastgele ateş açtıktan sonra, ikinci katta bulunan makam odasına girdi. Ben makam odasındaydım, saldırgan bana da silahını yöneltti ve ateş etti. O sırada yanımda bulunan kişi olaya müdahale edince, yaralandı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber