İstek Vakfı arazisinde ikinci gün kazı çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş : 22 Nisan 2009 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
16:13 - Kazı çalışmaları yeniden başladı

(CİHAN)Poyrazköy'deki İstek Vakfı arazisinde yürütülen kazılar Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların denetiminde gerçekleştiriliyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı arazisinde yürütülen kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmalarını Ergenekon savcıları Murat Yönder, Ercan Şafak ve Fikret Seçen olay yerinde yakından takip ediyor.

Bu arada operasyonlar kapsamında 4'ü muvazzaf asker olmak üzere 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı sayısınnı artabileceği belirtiliyor.

15:06 - İstek Vakfı'nın arazisinde yeni kazı alanı belirlendi

(CİHAN) - Beykoz Poyrazköy'de İstek Vakfı'na ait arazide yeni kazı alanı belirlendi. Arazinin birçok noktasında kazı çalışmasına devam eden ekipler, dedektörlerle kazı yapılacak yeni alanları belirliyor.

Cihan Haber Ajansı'nın görüntülerine göre; vadinin kazılacak alanlarının etrafı önce güvenlik şeridine alınıyor. Daha sonra polis ve jandarma ekipleri, alanın etrafında güvenlik önlemi alıyor. Kazı çalışmalarını bitiren iş makinesi ve uzman ekipler, yeni kazılacak alanlara giderek çalışmalara başlıyor.

Bu arada, kazı çalışmalarının yapıldığı bölgede fırtına nedeniyle zor anlar yaşanıyor.

14:24 - Poyrazköy'deki kazılara yağmur arası

Beykoz Poyrazköy Keçili mevkiinde İstek Vakfı'na ait arazide dün başlayan kazılara yağmur nedeniyle ara verildi.

13:52 - Ergenekon savcıları Poyrazköy'e gitti

(İHA) - Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarından Fikret Seçen, Murat Yönder ve Ercan Şafak'ın, soruşturma kapsamında kazı çalışmalarının sürdüğü Beykoz'a bağlı Poyrazköy'e gittiği öğrenildi.

13:34 - Poyrazköy'de ikinci gün aramaları başladı

AA - Beykoz Poyrazköy Keçili mevkiinde İstek Vakfı'na ait arazide dün başlayan kazılar, gece verilen aranın ardından tekrar başladı.

Cihan Haber Ajansı'nın görüntülediği kazı alanında, bekleyen iş makinelerinin yakınındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Metruk bir binanın da bulunduğu alanda polislerin ve askerlerin yoğun güvenlik önlemi alması dikkatlerden kaçmıyor.

Dün başlayan kazılarda; 9'u dolu 10 adet lav silahı, 20 adet ses bombası, 250 gram C4 patlayıcı, 19 adet aydınlatma fişeği, 3 adet gösteri bombası, 10 adet el bombası, 800 adet G-3 mermisi ve çok sayıda tabanca mermisi bulunmuştu.

Bölgedeki yağış ve fırtına sebebi ile aramalarda gecikme yaşandığı öğrenildi.

AA - CİHAN - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber