Vali, gözyaşlarına hakim olamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine 20 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Nazliye Başçı ve Mehmet Şahin Uzun damgasını vurdu. Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan Nazliye Başçı tekerlekli sandalyesinden inerek dizleri üzerinde stadyumun ortasında 'Reyhani' oynadı. Bunun üzerine protokolde bulunan Vali Hasan Duruer göz yaşlarına hakim olmadı.

Mardin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenkler konuldu, saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törene Mardin Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Alanı bayraklarla donatıldı, esnaf ise işyerlerini

bayraklarla süsledi. Çelenklerin konulmasının ardından 21 Kasım Şehir Stadı'nda kutlamalara devam edildi. Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü öğrencilerin ve törenlere katılan vatandaşların bayramlarını kutladı. Öğrenciler ise Vali Duruer, Garnizon Komutanı Süngü ve Belediye Başkanı Ayanoğlu'na şeref tribününde çiçek sundu. Milli Eğitim Müdür yardımcısı Abdulmenav Bilgin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler, günün anlamına

uygun şiirler okudu, halk oyunları ekipleri çeşitli oyunlar sergiledi.

Mardin'deki 23 Nisan kutlamalarına Can Umut Özem Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez'inde eğitim gören Nazliye Başçı ve Mehmet Şahin Uzun, damgasını vurdu. Zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin oynadığı 'Reyhani' oyunu törene katılanlar tarafından alkışlandı. Saha kenarında bekleyen engelli Nazliye Başçı ve Mehmet Şahin Uzun'un daha sonra stadyumun ortasında tekerlekli sandalyelerinden inerek dizleri üstünde arkadaşlarının 'Reyhani' oyununa eşlik etmesi Vali Duruer ve törene katılanları duygulandırdı.

Alkışlar arasında 'Reyhani' oyununu bitiren öğrenciler törene katılanlar tarafından alkışlandı. Gözyaşlarına hakim olamayan Vali Duruer sık sık mendilini çıkarak gözyaşlarını sildi. Tören resmi geçit töreniyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber