Maliye çalışanları, SMMM için stajdan muaf olmak istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanlığı çalışanlarının Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik hakkı:

3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu değişik maddelerine göre bir çok kamu kurum veya kuruluşu mensubu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik hakkı elde etmekte ve bir çoğu emeklilik hakkını bile beklemeden bu hak sayesinde istifa ederek, yaşam kalitesini yükseltme hakkına sahip olabilmektedir.

Ancak ne yazıktır ki, konu ile içli dışlı yaşayan, hatta bu unvanlara sahip kişilerin yapmış olduğu işlemleri tetkik eden, Maliye Bakanlığı çalışanlarından belirli unvanlar hariç diğer çalışanların tümü bu haktan mahrum bırakılmıştır.

Bugünlerde TBMM Başkanlığına sunulan, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının 11.maddesi 010/6/1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda değişiklik içermektedir.

TBMM'ye sunulan bu kanun tasarısı içerisinde yapılacak olan basit bir yasal düzenleme ile Maliye Bakanlığı bünyesinde, vergicilik alanında görev yapan personele, hiç olmazsa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavına girebilmek için gerekli olan staj hakkı verilebilir.

Bunun için yapılması gereken; 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun 6.maddesi "i" bendinden sonra gelmek üzere;
"j- Maliye Bakanlığı bünyesinde Vergicilik hizmetinde çalışanların, bu görevlerinde geçen süreleri"
İbaresinin eklenmesidir.

Burada amaçlanan, bütün Maliye Bakanlığı çalışanlarına sınavsız bir hak tanınması değil, vergicilik alanında kendisini yetiştirmiş maliyecilerin, staj yapmış kabul edilerek, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavına girme hakkı sağlanmasıdır.
Bilindiği üzere zaten çok ağır olan bu sınavı geçen Maliye Bakanlığı emektarlarından isteyenler serbest olarak böyle bir yolda ilerleyebilirler.

Atilla Mutlu ALKIŞ
ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber