26 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti 50. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan İstanbul'da

- Toptan, Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'ndeki "Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi" ile Laleli'deki Venera Hotel'in açılış törenlerine katılacak.

3- "12. Dünya Halk Sağlığı Kongresi" çerçevesinde İstanbul Gülhane Parkı'nda, "Uluslararası Halk Sağlığı Yürüyüşü" yapılacak.

- Yürüyüşe, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katılacak.

4- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Pilotlar Günü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen kutlama programına katılacak.

5- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul at yarışı sezonunun Veliefendi Hipodromu'ndaki açılış törenine katılacak.

6- Avustralya Dışişleri Bakanı Stephen Smith'ın AA'ya demeci:

-"Türkiye çok önemli, dikkate alınması gereken ve bölgesel etkiye sahip bir ülke."

-"Türkiye-Avustralya ilişkileri tarihi boyutunun yanı sıra birçok farklı alanda her geçen gün güçleniyor."

7- Devlet, bankalara kredi verirken "korkma" diyecek.

- 6. önlem paketinin en önemli ayağını oluşturan Kredi Garanti Fonu, bankaların şirketlere vereceği kredinin yüzde 60'ına kefil olacak.

- Kredinin temerrüde düşmesi durumunda banka kredi tahsili için şirkete yönelik takibe geçerken, aynı zamanda fona başvurarak kredinin yüzde 60'ına tekabül eden miktarı talep edecek.

8- Sahte içkiye karşı eylem planı.

- Sahte içkiden ölümler üzerine, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) koordinatörlüğünde acil eylem toplantısı yapıldı.

- Toplantıda, alkollü içki piyasasındaki denetimlerin artırılması, açık içkilerden numune alınmasının sağlanması ve gümrüklerde daha sıkı kontrol yapılması gibi önlemlerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

- Maliye Bakanlığı da sahte ve taklit ürünlerle mücadeleye dönük bir tebliğ hazırlıyor.

9- 2009'da kağıt geri dönüşümünde düşüş bekleniyor.

- 300 milyon liralık geri dönüşüm pazarına karşılık, hurda olarak kabul edilen birçok malzeme yeterli miktarda toplanamadığı için Türkiye, mamul kağıtta ithalatçı konumunda bulunuyor.

- Dönkasan Genel Müdürü Ekrem Demircioğlu: "Gelişmiş toplumlarda aynı işi yapan firmalar, toplama maliyetlerini karı ile birlikte piyasaya sürenlerden alabildiği için, toplama miktarlarında ve oranlarında düşüşler yaşanmamaktadır."

10- 469. Manisa Mesir Festivali çerçevesinde Geleneksel Mesir Kortej Yürüyüşü, Sultan Camisi'nde Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye temsili berat vermesi ve geleneksel mesir saçım töreni yapılacak.

11- Yeni Zelanda Genel Valisi Anand Satyanand, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'ni ziyaret edecek.

12- Toplantı...

- TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası ile Tüketici Hakları Derneği, "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun" taslağı konusunda Ankara'da ortak açıklama yapacaklar.

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

13- Turkcell Süper Lig'de 6, Bank Asya Birinci Lig'de 7, TFF İkinci Lig Yükselme Grubu'nda 4, Klasman Gruplarında 20, TFF Üçüncü Lig Klasman Gruplarında ise 15 maç yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşırken, Galatasaray kendi sahasında Ankaraspor'u konuk edecek.

14- Beko Basketbol Ligi'nde 3 karşılaşma yapılacak.

15- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Basket Kulübü, Mersin'de karşılaşacak.

16- Avrupa Judo Şampiyonası, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te sona eriyor.

- Şampiyonanın son gününde Türk Milli Takımı'ndan bayanlar 78 kiloda Gülşah Kocatürk, erkekler 90 kiloda Yunus Emre Bayındır ve 10 kiloda Özgür Yılmaz tatamiye çıkacak.

17- Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, Avrupa Challenge Kupası yarı final ilk maçında, BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda Rumen temsilcisi UCM Sport Resita ile karşılaşacak.

18- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Avustralya ile ikinci özel maçını Çanakkale 18 Mart Stadı'nda yapacak.

19- Hentbol Süper Liglerine, erkeklerde ve bayanlarda 4'er maçla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber