Devlet arşivleri savcılara açılsın!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon savcılarının, Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay ve devlet arşivlerine ulaşmakta güçlük çektikleri belirtildi. Uzmanlar ?İtalya'da Temiz Eller arşivlere girilerek yapıldı. Bu konuda savcıların önündeki tüm engeller kalkmalı' dedi.

ERGENEKON soruşturması sırasında savcıların MİT, Genelkurmay ve devlet arşivlerini arşivlerden istedikleri bilgi ve belgelere ulaşmakta büyük sıkıntılar çektikleri vurgulanırken, İtalya'daki Gladyo operasyonunu yapan savcılara tanınan imkanların Ergenekon savcılarına da sağlanması gerektiği ifade edildi.

Ergenekon soruşutrmasını yapan savcılar ile Genelkurmay ve MİT arasındaki yazışmaların uzun zaman aldığı ve soruşturmanın istenilen zamanda tamamlanamadığı bildirildi. Savcıların istediği bazı bilgi ve delillerin savcılar yerine Ergenekon mahkemesine gönderiliyor olması da soruşturma aşamasında karşılaşılan sıkıntıların başında geliyor. Soruşturmayı yürüten Zekeriya Öz liderliğindeki savcı ekibinin yaşadığı sıkıntılar kamuoyuna da yansımıştı. Tuncay Güney'e ?işkence' yapıldığı iddialarının da yer aldığı ve MİT'te bulunan ses kaydı, istenmesine rağmen soruşturma savcılarına verilmedi.

Eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, ?Her türlü bilgiye savcıların kolayca ulaşması sağlanmalı' dedi. Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu da ?Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için MİT, Genelkurmay ve devletin arşivlerinin savcılara açılmalı. İtalya'da temiz eller böyle başarıya ulaştı' dedi. İtalya'daki Gladyo operasyonunu yöneten savcı Felice Casson, ?soruşturmayı derinleştirdikçe karşısına engeller çıkmaya başladığını, devlet arşivlerinin kendisine açılması üzerine örgütü tasfiye etmeyi başardıklarını' anlatmıştı. HELİN ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber