Bakan Çelik'ten 'kabine revizyonuna' yorum

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın kabinede yapması beklenen revizyonla ilgili olarak, "Revizyon kelimesi Türkçe olmadığı için anlamadım ben" dedi. Çelik, listede ismi geçen bakanlardan birisi olduğunu hatırlatan gazeteciye ise "Yapma ya gözlerimi yaşartıyorsun" karşılığını verdi.

Bakan Çelik, Turgut Özal ve Hamle Derneği'nce Metro Sanat Galerisi'nde düzenlenen 'Hayalimdeki Tonton Dede Turgut Özal' konulu resim ve fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Serginin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Dağı ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşi Gülten Günay da katıldı. Bakan Çelik, serginin açılışının ardından yaptığı konuşmada, Turgut Özal ve Hamle Derneği tarafından kendilerine ortaöğretim öğrencileri arasında bir resim yarışması açmak istedikleri yönünde bir müracaat geldiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak söz konusu yarışmayı birlikte organize ettiklerini söyledi. Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilerin resimlerinin ve Özal'ın bazı fotoğraflarının sergide yer aldığını ifade eden Çelik, bu sergiyi açmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Özal'ın Türkiye'yi dünyaya açan ve siyasete yeni bir açılım getiren liderlerden birisi olduğunu kaydeden Çelik, "Eser bırakanlar, iz bırakanlar ölmezler. Gönüllerde yaşarlar. Gönle girmek her faniye nasip olmaz. Rahmetli Turgut Özal vefat ettiği zaman milyonlar cenazesinin arkasından yürüdü. Millet ona sadece anıt mezarda değil, gönlünde de bir yer yaptı. Bu son derece önemlidir. Bazı devlet adamları ölür. Resmi görevliler onu resmi bir merasimle defnederler. Milletin defnettiği, peşinden yürüdüğü, dualar ettiği lider sayısı çok fazla değildir. Yeryüzünde önemli ve değerli adamlar vardır. Önemli adamların önemi ve değeri rütbesi, mevkii olduğu sürededir. Değerli adamlar zaman ve zeminin merhametsizliğine uğrasalar bile, üzerinden asırlar geçse bile gömülen bir define gibi her zaman tazeliklerini ve kıymetlerini muhafaza ederler. Turgut Özal hem önemli hem de değerli bir adamdı. Aykırı düşünmesini bilen ve statükoyu sorgulayan bir adamdı. Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan, Türk demokrasisinin kilometre taşları insanlarındandır" diye konuştu.

Çelik, Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulması için de taslağı bugün Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğini açıkladı. Çelik, Turgut Özal Üniversitesi'nin Ankara'da kurulacağını söyledi. Bakan Çelik, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın perşembe günü kabinedeki değişiklikleri açıklayacağı ve listede adı geçen bakanlardan birisinin de kendisinin olduğunu sorması üzerine, "Yapma ya gözlerimi yaşartıyorsun. Revizyon kelimesi Türkçe olmadığı için anlamadım ben" diye cevap verdi.

Bakan Çelik, daha sonra beraberindekilerle birlikte metroda mağaza gezdi. Çelik, girdiği mağazanın birinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra bir kız çocuğuna "Ne istersen al. Ben parasını vereceğim" dedi. Bunun üzerine kız çocuğu, Bakan Çelik'e bir şey istemediğini söyleyerek teşekkür etti. Korumalarına da 10 tane tişört alan Çelik, mağaza görevlisine 150 TL verdi. Mağaza görevlisi, Bakan Çelik'in bu jesti üzerine bir gömlek de kendisine hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber