Rahşan Hanım, DSP'nin başına Tantan'ı düşünüyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rahşan Ecevit, 17 Mayıs'ta yapılacak DSP kurultayında eski ANAP'lı bakanlardan Sadettin Tantan'ı genel başkan adayı göstermeye hazırlanıyor.

Zeki Sezer'in istifasıyla boşalan liderlik koltuğuna 'hem sağdan, hem soldan oy alabilecek bir isim' arayan Rahşan Hanım, Tantan üzerinde karar kıldı. DSP kurultayı öncesi Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve eski bakanlardan Masum Türker adaylığını açıklamıştı. Rahşan Ecevit ise "Öyle bir aday çıkaracağım ki, diğer isimler adaylığını geri çekecek." açıklamasında bulunmuştu. Tantan, henüz resmî bir teklif almadığını ancak siyasetteki dağınıklığı toparlamaya yönelik bir girişime katkı sunacağını belirtti.

Bülent Ecevit'in vefatından sonra zor günler geçiren DSP, son yerel seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı aldı. Genel Başkan Zeki Sezer seçimlerde başarısız olduğunu ileri sürerek istifa etti. İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, CHP adaylarını desteklediği gerekçesiyle partiden ihraç edildi. 17 Mayıs'ta olağanüstü kurultay kararı alan partide, genel başkan adayları netleşmeye başladı. Eskişehir Milletvekili İçli ve partili eski bakan Türker adaylıklarını ilan etti. Parti yönetimi ise Zeki Sezer'in yeniden aday olması için bastırıyor. DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit ise bu isimlerin dışında bir aday arayışında. Alınan bilgilere göre Rahşan Hanım'ın kafasındaki genel başkan adayı Yurt Partisi liderliğini sürdüren Sadettin Tantan. Rahşan Hanım'ın yıllardır sürdürdüğü 'sağlı-sollu ittifak' düşüncesinin ürünü olan Tantan, merhum Bülent Ecevit'in de beğendiği bir siyasetçi olarak tanınıyor. Rahşan Hanım'ın DSP genel başkan adaylığı için Tantan'ı ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Sadettin Tantan, DSP adaylığı için henüz resmî bir teklif almadığını ancak Türkiye'de 'siyaset dağınıklığının sona ermesi' gerektiğine inandığını belirtti. Tantan, "Türkiye'nin kimlikli bir siyasi yapıya ihtiyacı var. Rahmetli Başbakan Ecevit bunu gördüğü için Türkiye'nin geleceğine hizmet edecek nitelikli bir kadro nasıl oluşturulabilir çabası içindeydi. Ben de o dönemde o heyetin içindeydim." diye konuştu.

HABİB GÜLER ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber