Şehitlerimizi uğurladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara- Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden 8'i düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit edilen Jandarma Er Olcay Koçak da memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Mayın patlaması sonucu şehit olan Er Murat Çavdar'ın cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, Akyürek'in ailesi ile Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, bazı bakanlar, Akyürek'in yakınları ile vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, namaz kılındıktan sonra camiye geldi.

Bu arada, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz da "teröre karşı birlik mesajı vermek için" cenaze törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın namaz için Kocatepe Camisi'ne gelişi sırasında bir vatandaşın bağırdığı duyuldu. Bu kişi, güvenlik güçleri tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Şehit Akyürek, daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Piyade Er Direkçi

Şehit Piyade Er Zeynel Direkçi'nin cenazesi Diyarbakır'daki törenin ardından helikopterle Gaziantep'e getirildi.

Zeynel Direkçi için Gaziantep Ulu Cami'de düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, askeri ve idari erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Zeynel Direkçi'nin naaşı, Yeşilkent Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal

Şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın cenazesi ise helikopterle önce Kilis Alay Komutanlığına getirildi. Buradan alınan cenaze, ailesinin İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada bir süre bekletilen şehit İlhami Hardal'ın cenazesi, daha sonra Tekke Camisi'ne getirildi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında şehit askerin cenazesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına kadar omuzlarda taşındı.

Törene, şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Adana Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sonrasında cenaze arabasına konulan şehit cenazesi, kortej eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Kilis Askeri Mezarlığı'na götürülerek, burada yeni yapılan şehitlikte toprağa verildi. Hardal, şehitliğe ilk defnedilen asker oldu.

Şehit Piyade Er Erdal Oral

Şehit Piyade Er Erdal Oral'ın cenazesi Diyarbakır'dan askeri uçakla Kars'a getirildi. Şehit erin cenazesi, Kars Havaalanında Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, şehit erin yakınları ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Buradan ambulansla Kağızman ilçesine getirilen Şehit Piyade Er Oral için, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören sırasında şehit erin tabutuna sarılan annesi Mahire Oral ve kız kardeşi Hafize Oral'ın, yakınlarının yardımıyla ayakta durduğu gözlendi.

Törenin ardından Oral'ın cenazesi, kaymakamlık binasının önünden ambulansa konularak Çengelli köyüne götürülerek, köy mezarlığına defnedildi.

Şehit Komando Er Miktat Beder

Şehit Komando Er Miktat Beder'in cenazesi de Trabzon'un Arsin ilçesinde toprağa verildi.

Merkez Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine, şehit erin babası Mustafa, annesi Fatma Beder ile yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Trabzon milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Rıza Can, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Bulut, şehit er Beder'in cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından tekbirler eşliğinde cami avlusundan alınan Miktat Beder'in cenazesi, ilçenin Çiçekli köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.

Şehit Er Mehmet Ali Karaduman

Şehit Er Mehmet Ali Karaduman'ın cenazesi Manisa'nın Kula ilçesindeki 4 Eylül Salim Taşçıoğlu İlçe Stadyumu'na helikopterle getirilerek, ambulansla evine götürüldü. Uzun bir konvoy eşliğinde evden alınan şehit cenazesi için, Kurşunlu Camisi'nde tören düzenlendi.

Camideki törene, şehit erin ailesi ve yakınları ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, Mustafa Enöz, Erdoğan Yetenç ile Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, askeri ve sivil yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların omuzlarında Kurşunlu Camisi'nden Kula Belediyesi önüne getirilen Şehit Er Karaduman'ın cenazesi, burada araca bindirilerek, Kula Belediyesi Şehir Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Şehit Er Onur Görmez

Şehit Er Görmez için Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Ömerler köyü meydanında düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları ile Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Fatih Atay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Köy meydanında kılınan cenaze namazı sonrasında köylülerin elleri üzerinde köy mezarlığına kadar getirilen Şehit Er Görmez'in cenazesi, burada toprağa verildi.

Şehit Er Emrah Polat

Şehit Er Polat için Nazilli'nin Merkez Koca Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin ailesi ile yakınları, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, eski Aydın Valisi Mustafa Malay ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından şehit Er Polat'ın naaşı Eğriboyun Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Jandarma Er Koçak, Kars'ta toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit edilen Jandarma Er Olcay Koçak'ın cenazesi ise hava alanından alınarak Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesine götürüldü.

Şehit Jandarma Er Koçak için belde meydanında ailesi ve yakınları, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yunus Emre Karamanoğlu ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla bir tören düzenlendi.

Konuşmanın ardından, Şehit Er Koçak'ın naaşı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tok'un Merkez Camisi'nde kıldırdığı cenaze namazının ardından Koçköyü Belde Mezarlığı'na defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber