Çevre Sağlık Teknisyeni olmayanlar da Tarım Bakanlığına devredilmiş

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara/ Tarım Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 6 ay önce imzalanan protokol gereğince Sağlık Bakanlığı kadrosunda bulunan 500 çevre sağlık teknisyeni, gıda denetçisi olarak Tarım Bakanlığı kadrosuna geçirildi. 4 Aralıkta sona eren kadro değişimi sırasında ?burası Türkiye? dedirtecek cinsten bir olay yaşandı.

Çevre sağlık teknisyeni kadrosunda bulunmamasına rağmen İsmet Datlı ile Hüseyin Aytan'ın isimlerini de Tarım Bakanlığı'na gönderen Sağlık Bakanlığı'nın bu yanlışı büyük bir mağduriyete neden oldu. 2001 yılında çevre sağlık teknisyeni kadrosundan Sağlık teknisyeni kadrosuna geçen Datlı ve Aytan, öğretmen olabilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsün'de eğitime başladılar.Üçüncü yılın sonunda yani bu yıl eğitimlerini tamamlayarak öğretmen olmanın hayalini kuran Daylı ve Aytan, büyük bir şokla karşılaştı.çünkü Bakanlığın Tarım Bakanlığına gönderdiği çevre sağlık teknisyenleri isim listesinde kendilerinin de isimleri vardı.

Yapılan bu yanlışın düzeltilmesi için Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne müracat eden Datlı ve Aytan'a ilk önce hak kaybı yaşamayacakları ve eğitimlerine devam edeceği söylendi. Ancak daha sonra kazanılmış haklarının geri alınacağını öğrenen Datlı ve Aytan, bakanlığa tekrar müracat ettiler.Datlı ile Aytan'ın ısrarlı girişimleri sonucunda yaptığı yanlışı fark eden Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı'na gerekli bildirimi yaparak bu yanlışı bu yanlışı düzelteceğini belirtti.Bunun üzerine biraz olsun rahatlayan Datlı ve Aytan'ı, Tarım Bakanlıgı'ndan geçtiğimiz ay gönderilen göreve başlama tebliği ise tamamen yıktı. Çünkü onlar hatanın düzeltildiğini umut ediyorlardı.

Tekrar Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne başvuran Datlı ve Aytan'a bu sefer ?biz gerekli yazıyı yazdık. Fakat Tarım Bakanlığı kabul etmedi. Bunun için yürütmeyi durdurmak için yargıya başvurun. Kesin kazanırsınız' denildi.Ancak bu da bir çözüm değildi. Çünkü devamsızlıktan dolayı sınıfta kalma tehlikesi bulunuyor.Artı sınav dönemi olmasından dolayı sınavlara giremeyecek olan Datlı ve Aytan, mahkeme kapılarında uğraşmak istemediklerini belirtti. Buna rağmen bakanlık yapabilecekleri bir şey bulunmadığını ifade ederek Datlı ve Aytan'ı sıkıntıları ile baş başa bıraktı. İçinde bulundukları durumu gazetemize aktaran Aytan ve Datlı, öğretmen olma özlemi ile üç yıl eğitim gördüklerini ancak bakanlığın yaptığı bu yanlıştan dolayı bu haklarının ellerinden alındığını belirtti. Çünkü sağlık teknisyeni kadrosundan alınarak çevre sağlık teknisyeni kadrosuna geçirildiklerini dile getiren Aytan ve Datlı, "üç yıl eğitimimiz boşa gitti.Mahkemede kesin kanacağımızı söylediler.Ama biz niye mahkeme kapılarında sürünelim.Hatayı yapan biz değiliz ki? tepkisinde bulundu.

Sadettin İNAN /Milli Gazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber