İtfaiyeci adaylarına ?komando testi'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nilgün SELVİBAYIR/ İZMİT(Kocaeli), (DHA)

600 aday 60'ar kişilik gruplar halinde 10 gün testten geçirilecek

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevlendirilmek amacıyla almayı kararlaştırdığı 200 itfaiyeci için başvuran ve KPSS puanları yeterli olan 600 kişi, gruplar halinde dayanıklılık testinden geçirilmeye başlandı. Aralarında genç kızların da bulunduğu itfaiyeci adayları, komando eğitimini andıran testlerden geçerken zorlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Mart ayı başında yaptığı duyuru ile 50 zabıta, 200 itfaiyeci olmak üzere toplam 250 kişinin işe alınacağını duyurdu. Yurdun çeşitli bölgelerinden KPSS'ye katılıp başarılı olan 15 bine yakın işsiz umutlarla İzmit'e gelerek kayıt yaptırdı. Belediye, Nisan ayı içinde karar değiştirerek zabıta alımlarından ilgili yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edilmesi nedeniyle vazgeçildiğini, 200 itfaiyeci alımının Kocaeli bölgesinden KPSS'de yeteri sayıda başarılı olan başvuru sahibi olmadığı gerekçesiyle alımdan vazgeçildiği açıklandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, ?Kocaeli'deki işsizleri istihdam edemezsem hiç bir anlamı yok. KPSS sistemine göre Kocaeli'deki işsizleri istihdam edemeyeceğim. Ayrıca torpil için bakan ve milletvekilleri bile beni aradı. Yetki de bizde olduğuna göre bu alımı da iptal ettim? dedi.

Yurdun dört bir yanından İzmit'e gelip başvuru yapan işsizler, bu açıklamaların ardından Büyükşehir Belediyesi'ni telefon ve mail yağmuruna tuttu. Büyükşehir bu gelişmeler üzerinde, sadece itfaiyecilerin alımının yapılmasına karar verdi.

?KOMANDO TESTİ' KPSS'de yeterli puan alanlardan 600 kaday belirlenerek bu sabahtan itibaren 60'şar kişilik gruplar halinde dayanıklılık testinden geçirilip sözlü sınava alınmaya başlandı. İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bahçesinde yapılan test sırasında, aralarında Antalya, Sakarya, Balıkesir, İstanbul, Kırklareli gibi illerden gelenlerin de bulunduğu kızlı erkekli itfaiyeci adayları engel atlayıp denge isteyen yüksek iskelelerden geçti. Şınav çekip itfaiyeci aletlerini taşıdı, hortumla su sıktı. Bu testler sırasında özellikle itfaiyeci adayı genç kızların zorlandıkları görüldü. İzmit'e yakınlarıyla birlikte gelen adaylar komisyon önünde ter dökerken, anne ve babaları da kenardan heyecan içinde çocuklarını izledi. 600 itfaiyeci adayı, 60'ar kişilik gruplar halinde 10 gün boyunca aynı yerde dayanıklılık ve yeterek testlerinden geçirilip mülakata alındıktan sonra değerlendirme yapılacak. Aralarından 200'ü itfaiyeci olmaya hak kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber