Bazı bölgelere çamur yağıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağmurla birlikte çamur yağdığını bildirdi.

Murat Şahin, Irak ve Suriye üzerinden Türkiye'ye giren toz bulutu ve yağışlı havanın etkisiyle Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine çamurlu yağışlar olduğunu söyledi.

Bu tür yağışların görüş mesafesini düşürmesi dolayısıyla meteorolojik uyarı yaptıklarını belirten Şahin, "Güney ve güneydoğu yönünden esen rüzgarlarla Suriye ve Irak üzerinden Türkiye'ye taşınan toz bulutu var. Bu toz bulutunun yanı sıra Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem Türkiye'yi etkiliyor. Toz bulutu akabinde meydana gelen yağışlar dolayısıyla özellikle hem Doğu Anadolu hem de Karadeniz Bölgesi'nde çamur yağışı görüldü" diye konuştu.

Çamurlu yağışın özellikle bahar aylarında görülen meteorolojik bir olay olduğunu ifade eden Şahin, "Dün akşamdan başlayıp halen devam eden bir meteorolojik olay. Türkiye'nin güneydoğu illerinden başladı ve Doğu Anadolu'dan geçerek Karadeniz'e kadar ulaştı. Bugün akşam saatlerine kadar devam edecek. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde daha sık görülüyor. Erzurum, Erzincan, Muş, Bitlis, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da toz bulutunun etkisi sürüyor. Bu akşam saatlerinden sonra Türkiye'nin doğusundaki illerde etkisini kaybedecek. Çamurlu yağış, sadece yarın sabah saatlerinde Batman ve Siirt hattında görülebilecek. Öğle saatlerinde tamamen etkisini kaybedecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber