Turkcell ile Avea arasındaki 'kamu tarifeleri' rekabeti kızıştırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 16:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell ile Avea arasında 'sınırsız' rekabeti patladı. İki taraf arasında 'sınırsız' konuşma ve 'bağlantı noktası' tahsisi konusunda patlak veren kriz, tarife savaşına dönüştü. Turkcell, rakibinin 66,65 liralık bütün yönlere sınırsız konuşturan tarifesine, 'kamucell' atağıyla cevap verdi. Avea'nın 'sınırsız kamu tarifesi'ni hedef alan lider GSM operatörü, şok bir kampanyaya imza attı. Kendisine geçen kamu çalışanı veya emeklisini, vergiler dahil aylık 35 liraya bin 200 dakika konuşturacağını duyuran Turkcell'in çağrı merkezleri kilitlendi.

Avea'nın 66,65 TL ile her yöne sınırsız konuşma tarifesiyle kısa zamanda 400 bin kişi bu operatöre geçmişti. Kilitlenen hatlar nedeniyle aboneler mağdur olmuştu. Turkcell'in 35 TL'lik yeni tarifesi de yoğun ilgi görüyor. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, "Bu tarife şu anda kamu çalışanları ve emeklileri için sunulan en avantajlı tarife." diyerek iddialı konuştu. Tarifeye göre abone aylık bin 200 dakikayı harcadıktan sonra ise dakikası 20 kuruştan konuşmaya devam edecek.

Turkcell, 'Herşey dahil 35 liraya bin 200 dakika konuş' tarifesini 2011 yılının ocak ayına kadar devam ettirecek. 'BizBize Kamu' tarifesinden kamu çalışanı yada emeklisinin 5 yakını da 'referans' alınarak yararlanabilecek. Turkcell, çok güvendiği kampanyasını kamu çalışanlarının cep telefonlarına kısa mesaj atarak da duyuruyor. Şirketin Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, diğer operatörlerdeki kamu hattı kullananan birçok kişinin bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Develioğlu, "Bizbize Kamu tarifesi, kamu çalışanları, işçileri ve emeklileri için sunduğumuz eşsiz bir tarife. Bu tarife ile 'Kamu çalışanı, artık sadece diğer kamulularla ucuza konuşur' dönemini bitirerek yepyeni bir dönem başlattık." ifadelerini kullandı.

Develioğlu'nun verdiği bilgiye göre BizBize Kamu tarifesindekiler, farklı operatör ya da ev-iş telefonu kullanmalarına gerek kalmadan bütün iletişim ihtiyaçlarını Turkcell üzerinden kolayca yapabilecek. Hatta aylık bin 200 dakikalık süre bitirildiğinde bile çok uygun fiyatla her yöne konuşmaya devam edebilecekler. Develioğlu, "Ayrıca bu bir kampanya değil, kalıcı bir tarife olduğu için tarifeyi tercih eden kamu çalışanları çok uzun bir süre bu avantajlardan faydalanıyor olacak." dedi.

HANGİ TARİFE KAÇTAN KONUŞTURUYOR?

Turkcell, BizBize Kamu:

* Ayda her şey dahil 35 TL'ye her yöne bin 200 dakika konuşma

* Bin 200 dakika bittiktan sonra her yönün dakikası KDV dahil 20 kuruş

* Kamu çalışanı veya emeklisine 5 yakınına da referans olma hakkı

* Tarife, 1 Ocak 2011'e kadar sürecek

Avea, Bireysel Faturalı HerYöne Sınırsız:

* Tarifenin aylık sabit ücreti KDV ve ÖİV dahil 66,65 TL

* Aylık toplam hatbaşı 10 bin dakikanın üzerindeki görüşmeler, sunulan hizmetin haberleşme ihtiyacının karşılanması dışında amaçlar için kullanıldığı kabul edilerek, ek bir fiyattan faturalandırılıyor.

Avea, Sınırsız Kamu:

* Kamu çalışanı ve emeklisine aylık 12,50 TL sabit ücretle birbiri arasında sınırsız konuşma hakkı

* Diğer GSM aboneleri ile dakikası 25 kuruştan görüşme

* Kamu çalışanları ve emeklisi kendi adlarına 5 hat alabiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber