Personel yetersizliği nedeniyle yurtlardaki özürlü çocuklar bağlanıyor

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Güldal Akşit, personel yetersizliği nedeniyle, yurtlarda kalan özürlü çocukların 'mecburen bağlandığını' söyledi.

Bakanlığının 2004 yılı çalışmalarını değerlendiren Akşit, kadının statüsü konusunda AB'ye uyum çerçevesinde gerekenlerin yapıldığını kaydetti. Akşit TCK, Medeni Kanun ve diğer ilgili yasalarda pek çok düzenleme yaptıklarını kaydederek, önemli olanın ise bu yasaları uygulamak olduğunu söyledi.

"AMAÇ İŞKENCE DEĞlL

Akşit, sosyal hizmetler personelinin az maaşla çok iş yaptığından, l personelin 10 özürlü çocuktan sorumlu olduğundan yakındı. "Yurt-lardaki çocukları neden bağlıyorsunuz" şikayetleri geldiğini anlatan Akşit, "personel yetersizliği nedeniyle mecburen çocukların bağlandığını, haklı olduğunu, işkence amacıyla yapılmadığını" savundu.

"DÜZELTEMEYİZ, PARA YOK"

Sosyal hizmetler de yurt dışındaki uygulamaları incelediklerini belirten Akşit, şöyle devam etti: "O noktalara ulaşabilmek için bir fırın ekmek yemeliyiz. Bunları düzeltmemiz maddi imkanların düzelmesine bağlı. Çok küçük bir bütçemiz var. Ben züğürt ağayım. Herkes benden çok şey bekliyor. Para artması lazım."

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber