Kaymakam ile belediye başkanı arasındaki tartışma mahkemelik oldu

Haber Giriş : 26 Aralık 2004 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde Kaymakam A. Murat Kayhan ile Belediye Başkanı Mustafa İrtürk arasında yaşanan tartışma mahkemeye taşındı.

Kaymakamlık lojmanı önündeki kaldırımın kapatılması sebebiyle Belediye Başkanı Mustafa İrtürk ile Kaymakam A. Murat Kayhan arasında 6 aydır devam eden sürtüşme, Havranlı olan Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun da karışması ile daha da büyüdü. Başkan İrtürk, avukatları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte yaptığı toplantıda, "Kaymakamın talimatıyla Mal Müdürlüğü, TEDAŞ ve trafik polislerince kasıtlı olarak belediyemize ceza kesildi. 8 milyar lira borcumuz için çeşitli bankalarda bulunan belediye hesaplarına haciz konuldu. Araştırdığımızda, haczin sebebinin kaymakamlık olduğunu öğrendik. Trafik polislerinin ceza tutanaklarının da bizzat kaymakamın talimatı ile tutulduğunu belirledik. Kaymakam ayrıca çeşitli törenlerde beni yanına almamak için protokol sıralamasını ihlal etti.

Ayrıca 7 Temmuz 2004 tarihinde oğlumun düğün merasiminin olduğu gece 155'e ve 15 dakika sonra da 156 imdat telefonuna düğünde bomba ihbarı olduğu bildirilerek, kasıtlı olarak huzursuzlağa sebebiyet verildi. Havran Cumhuriyet Başsavcılığı, asılsız ihbarın yapıldığı telefonun kaymakamlık tarafından kullanılan telefon olduğunu tespit etti" dedi.

Kendisine yapılan haksızlıklar sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen İrtürk, çeşitli sebeplerden dolayı İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından 8 kez hakkında soruşturma açıldığını, ancak hepsinde suçsuz bulunduğunu belirtti. İrtürk, Kaymakam Kayhan'a destek olan Milletvekili Aydınlıoğlu'nu da, seçimlerde yaşanan yenilginin intikamını almakla suçlayarak, "Ben yüzde 50'den fazla oy alarak ikinci kez belediye başkanı seçildim. Amacım Havran'a hizmet etmek. Particilik yapmadan çalışmaktayım. Aydınlıoğlu'nun Havran'a hiçbir desteği olmadığı gibi, hizmetlere köstek oluyor" diye konuştu.

Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ise, İrtürk'ün kendisine ve kaymakama yönelik yaptığı ithamların asılsız olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Düğününde asılsız ihbar yapılması söz konusu değildir. Düğünde belediye başkanı izinsiz havai fişek gösterisi yaptı. Vatandaşların şikayeti üzerine kaymakam da emniyet güçlerine ilgilenmeleri için talepte bulundu. Haciz işlemleri hakkındaki iddiaları da asılsız. Yeni çıkan Belediyeler Kanunu'na göre, İller Bankası'na borcu olan belediyelerin hesaplarından yüzde 40 kesinti yapılıyor. Başkan hakkında açılan tüm soruşturmalar vatandaşların ferdi şikayetleri üzerine yapılmıştır.

İrtürk, yeni uygulamaya göre belediye suçlarının ağır cezada yargılanmasından korktuğu için bu tür asılsız suçlamalara başvuruyor."

Aydınlıoğlu, kendilerinin asılsız iddialarla uğraşacak zamanları olmadığını belirterek, "Biz hizmet için göreve getirildik. Boş işlerle uğraşamayız. Nasıl daha fazla vatandaşa hizmet getirebiliriz diye düşünüyoruz. Bağımsız yargı son kararı verecek" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber