MP'de teklif düşük kaldı, ihale iptal edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarınınözelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde, katılımcılar teklif vermedi.

EN KISA İHALE

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne ait piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar gibi şans oyunlarının 10 yıl süreyle, lisans devri yoluyla özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcı Osman İlter'in komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, elemesiz yapılan yazılı turda katılımcılar tekliflerini kapalı zarf içinde sundu.

Daha sonra komisyon tarafından belirlenen 1 milyar 622 milyon dolar başlangıç fiyatı ve 3 milyon dolar artırım aralığı ile açık artırmaya geçildi.

Açık artırmanın ilk turunda, ''DAF Araştırma Geliştirme A.Ş (Doğuş Holding/Alarko Holding/Fina Holding) - OPAP S.A Ortak Girişim Grubu'' ile diğer katılımcı ''Şans Oyunları Yatırım Holding A.Ş'' teklif vermeyerek, açık artırmaya katılmadı.

Komisyon Başkanı Osman İlter ise ihalenin teknik olarak sonuçlandığını söyledi.

MP'de teklif düşük kaldı, ihale iptal edildi

Ankara -Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter, Milli Piyangonun özelleştirilmesi ihalesinde verilen tekliflerin kendilerinin belirledikleri rakama yaklaşamadığını söyledi.

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde katılımcıların teklif vermemesi ve ihalenin teknik olarak sonuçlandırılmasının ardından, İhalenin Komisyon Başkanı İlter açıklama yaptı.

Yanlış anlaşılmayı önlemek için bu açıklamayı yaptığını ifade eden İlter, "bizim rakamımız komisyonunun açık artırmaya geçerken sunmuş olduğu rakam. Komisyon isterse kendisi takdir edebilir, isterse yatırımcıdan alınan en yüksek teklifle açabilir, bizim rakamımız komisyonca belirlenen bir rakamdı. Almış olduğumuz bir rakamdan değil, daha yukarıdan bir rakamla başladık. Bunu bildirmiş olmak istedik" diye konuştu.

İlter, "ihale iptal edilecek mi?" şeklinde bir soru üzerine, buna Komisyonun karar vereceğini ifade ederek, gerekirse yeniden bir basın açıklaması yapabileceklerini söyledi.

OPAP S.A Üst Yöneticisi (CEO) Christos Hadjiemmanuil de rakamın beklentilerinin çok üzerinde olduğunu söyledi.

Şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesi iptal edildi

Ankara - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Milli Piyango şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesinin, İhale Komisyonu tarafından iptal edildiğini bildirdi.

Özelleştirme İdaresi Toplantı salonunda bugün gerçekleştirilen nihai pazarlık görüşmesinin ardından ÖİB tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Milli Piyango şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.00'de idarenin ihale salonunda yapılmıştır.

İhale komisyonu başkanının açıklamış olduğu başlangıç fiyatı üzerine katılımcılar daha önce kapalı zarfla vermiş oldukları tekliflerin geçerli olduklarını ifade ederek, artırım yapmamışlardır. Bunun üzerine İhale Komisyonu ihalenin iptaline karar vermiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber