Özel harekâtçı değil, beden öğretmeniyim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında savunmasını yapan tutuksuz sanıklardan Mehmet Murat Yücel, hakkındaki ?terör örgütü üyeliği, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet? suçlamalarını reddetti

Yücel iddianamede kendisinin özel harekât polisi olarak gösterildiğine belirterek, ?Ben özel harekâtçı değilim. Asrın davası denilen bu davanın iddianamesinde mesleğim bile yanlış yazılmış. Beden eğitimi öğretmenliğinden emekliyim? dedi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasının 82. duruşmasında savunmasını yapan Yücel, spor akademisi mezunu olduğunu, boksta Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu, hem sporcu, hem antrenör olarak Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda temsil ettiğini, milli takımda antrenörlük yaptığını, bayan basketbol takımıyla dereceler yaptığını kaydetti.

Yücel, spor faaliyetlerinin suç olduğunu, hele hele örgüt üyesi olmak için altyapı oluşturduğunu bilmediğini anlatarak, ?Yükseliş Koleji'nde beden eğitimi şube başkanlığı ve müdür yardımcılığı yaptım. Öğrencilerimin hiç birisi terörist olamadı. Sporu terör örgütlerinin alt yapısının oluşturulduğu bir yer olarak göstermek, insanları spordan soğutur. Tüm sporcular adına bu suçlamayı reddediyorum? dedi

Tutuksuz sanıklardan Kemal Şahin'in yazdığı ?MİT'in Ergenekon Yapılanması? isimli şemada ?Ankara sorumlusu? olarak yer aldığını ifade eden Yücel, üçgenlerden oluşan bu şemada isminin bulunması nedeniyle yargılandığını söyledi. Şemayı, gözaltına alındığında öğrendiğini anlatan Yücel, Kemal Şahin'in de bu şemanın hayali olduğunu ve rahatsızlığı sırasında yazdığını söylediğini hatırlattı.

Yücel, böyle bir örgütlenmenin varlığına inanmadığını belirterek, ?Örgüt üyesi değilim. Kimsenin kişisel verisini kaydetmedim. Kişisel veri kaydetmek gibi iğrenç bir suçu işlemem. İsmail Yıldız'ı 7 yıl önce bir kez 10 dakika gördüm. Güvenlik işi için yanına gittim, anlaşamadık. Ondan sonra bir daha da görmedim. Hiç tanımadığım bir adama nasıl bağlı olarak çalışayım. Beni maddi ve manevi olarak yıkan bu dava, umarım bundan sonra kimseyi yıkmaz. Hatta varsa bu komployu kuranları da yıkmasın? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber