Uçuruma düşen profesör ağır yaralandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

Helikopter ambulans inecek yer olmadığı için yaralıyı alamadı. Ambulans helikopterin alamadığı yaralıya, jandarma timi ulaşıp kurtardı

ANTALYA'nın Kemer ile Kumluca ilçeleri arasındaki Altınyaka Köyü Üçoluk Mevkii'nde inceleme yapan 4 kişilik jeoloji ekibinden Prof.Dr. Baki Varol, Çürük Dağı Çınar Mevkii'nde 50 metrelik uçuruma düşerek ağır yaralandı. Ambulans helikopter tarafından alınamayan Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Varol, halatla vadiye inen jandarma timi tarafından sedyeye bağlanarak çıkartıldı.

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof.Dr. Baki Varol ile Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Erdal Koşun, Asistan Neslihan Ünal Pınar ve Asistan Korhan Ayrancı'dan oluşan 4 kişilik ekip, inceleme yapmak üzere bu sabah erken saatlerde bölgeye geldi. Öğle saatlerinde bir vadiden geçen ekipteki Prof.Dr. Baki Varol, ayağının kayması sonucu yaklaşık 50 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı.

Başından yaralanan Prof.Dr. Varol için bir kişi olay yerinde beklerken, yukarıya çıkan iki kişiden biri cep telefonuyla 112 Acil Servis'i ve tanıdıklarını arayıp yardım isterken, diğeri de yürüyerek dağ oteli Gül Mountanin'e ulaşıp yardım istedi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde konuşlu bulunan ambulans helikopter havalandı. Kaza yeri tarif edilmesine rağmen yaralının yerini belirleyemeyen ambulans helikopter, Antalya'ya döndü. AKUT Akdeniz Temsilciliği'ne bağlı 10 kişilik bir ekip de Bölge Temsilcisi Yılmaz Sevgül başkanlığında kaza yerine hareket etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden de bölgeye itfaiye kurtarma ekibi gönderildi.

Olay yerine gelen Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Jandarma, orman görevlileri ve 112 görevlileri, vadideki yaralıya ulaşmaya çalıştı. Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fikret Görmüş komutasındaki jandarma timi, halatla vadiye inerek ağır yaralı Prof.Dr. Baki Varol'u sedyeye bağladı. 50 metrelik uçurumdan iple yukarıya çekilen Prof.Dr. Varol, ardından vadinin başlangıcındaki patika yola kadar 1500 metrelik bölümde, görevliler tarafından yukarıya doğru sedyeyle taşındı. Yol kenarında bekletilen ambulansa alınan Prof.Dr. Varol'a ilk müdahale burada yapıldı.

Yaralı Prof. Dr. Varol, ambulansla hemen yakındaki düzlüğe getirildi ve tekrar çağrılan ambulans helikopterin buraya inmesi istendi. Helikopterin yeri bulamaması üzerine bu kez görevliler ateş yakarak yerlerini belli etmeye çalıştı. Dağ yolunun kenarındaki düzlüğe inen ambulans helikoptere saat 17.30'da taşınan yaralı öğretim üyesi, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber