Rektör Okudan tutuksuz yargılanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 07:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Okyanus Şirketler Grubu'nun aldığı ihalelerle ilgili yapılan 'Final' operasyonu kapsamında tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, önceki akşam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana Cezaevi'nde 5,5 ay hapis yatan Okudan için dün üniversitede karşılama töreni düzenlendi. Eşiyle birlikte rektörlük binasına gelen Profesör, üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından çiçek, poster ve sloganlarla karşılandı. Rektör için bir de kurban kesildi. Koyunun kanı ise alnına sürüldü.

Önceki gece geç saatlerde Konya'ya gelen Okudan, dün rektörlükte öğretim üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı. Kimseye küs olmadığını ifade ederek, 5 yıldır tatile çıkmadığını ancak tutuklu kaldığı 5,5 ay boyunca izin yaptığını söyledi. "Kitap okuduk, televizyon izledik, yattık. Dinlendik geldik. İyi de oldu, yeni projelerle geldim." dedi. Daha önce de yargıya hesap verdiğini anlatan Prof. Dr. Okudan, "Adalete güveniyorum. Adalet eninde sonunda tecelli edecek." ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda, cezaevinde kaldığı süre içinde kendisini mektup göndererek ve ziyaret ederek yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Konya Emniyet Müdürlüğü'nün 17 Aralık 2008'de 8 ilde eşzamanlı düzenlediği 'Final' operasyonunda Okudan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla tutuklanan rektör, önceki akşam çıkarıldığı Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber