AKP'li bakandan askere mektup

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski AKP Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezer'in, Genelkurmay'ın ?bölücü bir akrabasına ihale verdiği yolundaki' ihbarına ilişkin olarak askeri mercilere bir mektup yazdığı ve hakkındaki iddiaları yalanladığı ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığı'nın, 58. ve 59. AKP hükümetlerinde Bayandırlık ve İskân Bakanı olarak görev yapan Zeki Ergezen'in ?bölücü fikirlere sahip bir akrabasına ihaleler verdiği? şeklindeki iddiaları İçişleri Bakanlığı'na bir yazıyla bildirdiği ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli emekli Orgeneral Şener Eruygur'dan ele geçirilen belgelere göre; İçişleri Bakanlığı da, söz konusu yazıyı incelenmesi için Ergezen'e gönderdi, Ergezen de aralarında Eruygur'un da bulunduğu askeri mercilere bir mektup yazarak iddiayı yalandı.

Ergezen mektupta, ?Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başarılı bir bakanını haksız yere suçlamaya, bunu yaparken Genelkurmay Başkanlığı adını kullanmaya ve Genelkurmay Başkanlığı'nı bu kadar büyük hata yaptırmaya hakkı olmadığını düşünüyorum? dedi.

Genelkurmay'dan yazı

Ergenekon 2. iddianamesinin ekleri arasında Eruygur'dan ele geçirilen belgelere göre; Bolu'da Tekel Müdürü olarak görev yapan Abdurrahman Avşar isimli bir kişinin Bakan Ergezen'in akrabası olduğu, ?bölücü fikirlere sahip? bu kişinin bakan tarafından ihaleler verilerek desteklendiği iddiası, Korgeneral Köksal Karabay tarafından yazılı olarak Genelkurmay'a iletildi.

Genelkurmay da bu yazıyı İçişleri Bakanlığı'na gönderdi. İçişleri Bakanlığı da ?gizli? notuyla Ergezen'e gönderdi. Ergezen de Genelkurmay Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği ve kuvvet komutanlarına iddialarla ilgili olarak bir mektup gönderdi. Ergezen yazısında şu ifadeleri kullandı:

?Sayın Komutan, bir süre önce İçişleri Bakanlığı'ndan şahsıma yönelik suçlamalar içeren bir yazı aldım. Bu yazı Genelkurmay Başkanlığı'ndan çıkmış ve Korgeneral Köksal Karabay imzasını taşıyordu ve içerisindeki şahsımla ilgili hiçbir iddia doğru değildi.

Hatta, doğru olmasına maddeten ve fiilen imkân yoktu. En basit manada yapılacak bir araştırma ile iddiaların doğru olmadığının, devlet kayıtlarına dayanan maddi delilleri ile anlaşılması mümkün iken yazık ki bu yapılmamıştı.?

?Akrabalığım yok'

?Söz konusu yazı, ?bölücü fikirlere sahip Bolu ili Tekel Müdürü olan Abdurrahman Avşar ve çocukları ile akraba olduğum, bu kişilere ihaleler vererek desteklediğim, bu kişilerin çıkardığı gazetelerin ancak benim verdiğim destekle ayakta kalabileceği...' gibi iddiaları kapsıyordu.

Çok küçük bir araştırma ile anlaşılabilirdi ki ben Bitlis ili Ahlat ilçesinde Türk soyundan gelen bir Selçuklu torunuyum. Yazıda akrabam olduğu söylenen Abdurrahman Avşar ise Bitlis merkez nüfusuna kayıtlı Kürtçe konuşan bir soya mensup olup, esasen kan bağıyla akraba olmamız mümkün değildir, yaptığım araştırmada adı geçen kişi ile sıhri (hısımlık) olarak akraba olmadığımızı da öğrendim.

Hatta akrabalık bir yana, bu kişilerin varlığını ve Bolu'da görevli bulunduğunu ilgili yazınız ile öğrendim. Görüldüğü gibi adı geçen kimseler yalnız ben ve ailem değil, ?Ergezen' soyadlı herhangi bir kişiyle de akraba değillerdir.?

?Haksız suçlama'

?Olayları anlamakta zorluk çekiyorum, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başarılı bir bakanını haksız yere suçlamaya, bunu yaparken Genelkurmay Başkanlığı adını kullanmaya ve Genelkurmay Başkanlığı'nı bu kadar büyük hata yaptırmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Talebim, ya iddialar ispatlanarak, hakkımda gerekli işlemler alenen yapılmalı ya da şahsımı yıpratmak maksadıyla böylesi temelsiz isnatları kasten ileri sürenler hakkında gereken işlemlere tevessül olunmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber