AKP, Baykal'ın Deniz Feneri iddialarını yargıya taşıyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti sözcülerinin, AK Parti ile Deniz Feneri e.V arasında bağ kurma gayretlerinin, bir iftiranın dillenmesinden başka bir şey olmadığını, bunu söyleyenleri müfteri ilan ettiklerini belirterek, ?AK Parti olarak konuyu yargıya taşıyacağız. Bunun hesabını yargıya verecekler? dedi.

Bozdağ, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve bazı milletvekilleriyle Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, Deniz Baykal ile CHP sözcülerinin, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak Ak Parti hakkında gündeme getirdikleri iddialara yanıt verdi.

Baykal ve CHP sözcülerinin, ?Haksız, hukuksuz, mesnetsiz açıklamalarda? bulunduğunu ifade eden Bozdağ, bütün davalarda sonuna kadar gidilmesini, hak edenlerin ceza almalarını istediklerini belirtti. Bozdağ, ?Biz, bugüne kadar hiçbir konuda himayekar davranmadık. Bundan sonra da davranmaya niyetimiz yoktur. Biz üzerine düşen neyse, bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz? diye konuştu.

CHP'li yetkililere, ellerindeki bilgi ve belgeleri yargı makamlarına vermeleri konusunda çağrıda bulunan Bozdağ, ?Yoksa sorularla, yalanları ve iftiraları gerçekmiş gibi takdim ederek, Türkiye'de bir yalan rüzgarı, bir iftira rüzgarı estirmek suretiyle CHP'nin siyasetini devam ettirme imkanı yoktur. CHP'nin yaklaşımı, adeta yalan rüzgarı dizisine dönmüştür? dedi.

Bozdağ, yargı makamları ve soruşturmayı yapanlar tarafından tekzip edilmesine rağmen, Baykal ve CHP sözcülerinin iddialarını gerçekmiş gibi sürdürdüklerine işaret ederek, bundan çekinilmemesini, utanılmamasını ve yüzün kızarmamasını eleştirdi. Bozdağ, ?Türkiye böylesi bir siyaseti hak etmiyor. Türkiye'nin geleceğinde böylesi siyasetçilere yer yoktur? ifadesini kullandı.

Bozdağ, Ak Parti'nin konuyu yargıya taşıyacağını belirterek, ?Bunun hesabını yargıya vereceklerdir. Yargı, bu iftiraları, bu yalanları söyleyenlerin karşısında kararını verecektir. Ak Parti olarak bu konulardaki hakkımızı, hukukumuz, yargıda arayacağız? şeklinde konuştu.

?BAYKAL, GURUBUMUZA VE PARTİMİZE İFTİRA ETMİŞTİR?

?İftiraları hakikat gibi söylemeyin. Yargıya, soruşturma yapanlara yardımcı, destek olun? çağrısında bulunan Bozdağ, şöyle devam etti:

?Gerçek neyse Türk yargısı ortaya çıkarsın. Ak Parti olarak yargıda devam eden hiçbir davayla ilgili bunların sonucunu etkileyecek açıklamalarda bulunmadık, bundan sonra da bulunmamaya özen göstereceğiz. Ancak bu konularla ilgili hükümete düşen bir görev varsa, hükümet her davada yerine getirdiği gibi, o davada da soruşturmayı yürüten, yargılamayı yapan makamların talepleri konusunda gecikmeksizin her türlü yardımı, desteği ve elinden geleni yapacaktır. Yanlış yapan, suç işleyen kim olursa olsun, siyasi düşüncesi, kendi yapısı ne olursa olsun, nerede durur neyi savunursa savunsun, biz, hiçbirinin yanında değiliz. Yargı önünde, hukuk önünde bunları yapanların hesap vermesinden, suç işledikleri mahkeme kararıyla sabit olursa da hak ettikleri cezaya çarptırılması bizim de dileğimiz, bizim de beklentimizdir. Onun için Sayın Baykal ve diğerlerinin, Ak Parti ile Deniz Feneri e.V arasında bağ kurma gayretleri bir iftiranın dillenmesinden başka bir şey değildir. Bizim üzüntümüz, Türkiye'nin iktidarına talip olan ana muhalefet partisinin siyasetini ve geleceğini bir iftiraya bağlamış olmasıdır. Bunu söyleyenleri müfteri ilan ediyoruz. Eğer müfteri değillerse, bunun gereğini yapsınlar. Baykal, partimize ve grubumuza iftira etmiştir. Sözcüleri, iftira etmişlerdir. Benim hakkımda dava açsınlar.?

Bozdağ, yargı makamlarının ?DTP'li milletvekillerinin zorla ifadelerinin alınması? yönünde Meclis Başkanlığı yaptığı başvuru hatırlatılarak bu konudaki görüşü sorulması üzerine, Meclis Başkanlığının bu konuda bir değerlendirme yapması gerektiğini ve o değerlendirme doğrultusunda Meclisin tavır almasında fayda olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber