Bir terörist teslim oldu bir diğeri yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Terör örgütünden kaçan bir teröristin, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu, terör örgütüne üye olmak suçundan aranan bir kişinin de Batman'ın Merkez ilçesinde yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, önceki gün yapılan operasyonlarda, Bitlis'in Merkez ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 20 kilogram amonyum nitrat kullanılarak tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği, 4 Kaleşnikof piyade tüfeği ve 1 RPG-7 roketatarı ele geçirildi.

Şırnak'ın Merkez ilçesinde, 1,5 kilogram amonyum nitrat kullanılarak tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneği ile 1 kilogram amonyum nitrat, Uludere ilçesinde de, 8 RPG-7 roketatar mühimmatı bulundu.

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 198 mermi, 3 el bombası, 10 elektrikli fünye, 100 metre elektrik kablosu, 2 kilogram 50 gram C-4 plastik patlayıcı, 2 el telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Batman'ın Sason ilçesinde araziye gizlenmiş 1 el bombası ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tuzaklanmış 2 el bombası bulunarak imha edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber