Kız yetiştirme yurdunda yangın: 2 ölü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki kız yetiştirme yurdunda çıkan yangında bir çocuk hayatını kaybederken, yangının çıktığı çatı katında yapılan aramada, yanarak ölmüş bir kişinin cesedine ulaşıldı. Böylece yangında ölenlerin sayısı 2 oldu.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı (SHÇEK) Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan ve itfaiye ekiplerince söndürülen yangının enkazında sürdürülen araştırmada, bir kız çocuğun cesedi bulundu. Yangının çıktığı çatı katında yapılan aramada ikinci bir ceset daha bulundu. Böylece yangında ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Ölenlerin, yurtta kalan Mine Gün (17) ile Fatma Karaali (17) olduğu öğrenildi.

Yangında 10 kişi dumandan etkilenirken, 5'i hastanede tedavi altına alındı.

Devlet Bakanı Kavaf, yanan yurtta incelemelerde bulundu

- Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sakarya'ya gelerek, dün akşam yangın çıkan ve 2 öğrencinin hayatını kaybettiği kız yetiştirme yurdunda incelemelerde bulundu. Bakan Kavaf, yurttan tahliye edilen öğrencileri de ziyaret etti.

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Aliye Kavaf, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2 çocuğun hayatını kaybettiği yangının ardından, ilçeye gelerek inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Yangın çıkan yurtta incelemelerde bulunan Kavaf, yetkililerde bilgi aldı. Buradaki incelemelerinin ardından Dostluk Çocukevi 'ne geçen Bakan, yanan yurttan kurtarılarak buraya yerleştirilen çocukları ziyaret etti. Polis evini de ziyaret eden Bakan Kavaf, çıkışta basın açıklaması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber