Yağışlar bereket getirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt genelinde bu yıl yağış miktarında görülen artışın meyve, sebze ve hubutta rekolte artışını da beraberinde getirmesi bekleniyor.

Türkiye'nin yaş meyve sebze ambarı olarak görülen Mersin'de artan yağışlar dolayısıyla narenciye ve çilekte, Trakya'da ise kiraz, ayçiçeği, buğday ve mısırda rekolte artışı bekleniyor. Amasya'da misket elma üretiminin bu yıl 6 bin tonun, kiraz üretiminin ise 25 bin tonun üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Siirt'te kuraklık nedeniyle geçen yıl 23 bin tona düşen buğday rekoltesinin 115 bin tona, kente özgü zivzik narının da 4 bin ton olan rekoltesinin 6 bin 200 tona yükselmesi bekleniyor.

Karabük'te üzüm üretiminin yüzde 80 artacağı öngörülüyorEge bölgesinde meyvede geçen yıla oranla yüzde 15-25 arasında ürün artışı bekleniyor. Antalya'da özellikle açık tarlada yetişen ürünlerde yaklaşık yüzde 10-15 arasında artış olacağı tahmin ediliyor. Isparta'da bu yıl elmada 600 bin tonluk üretim yapılacağı, gül üretiminde

de kalite ve rekoltenin artacağı öngörülüyor. Narenciye diyarı olarak bilinen Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bin dekarlık alandan 80 bin tona yakın ürün alındı.

Konya'da bu yıl nisan ayındaki bol yağışın, hububat rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 53 oranında artış sağlayacağı tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber