Rahşan Hanım artık DSP'de söz sahibi değil

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mayıs 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP'de Masum Türker'in genel başkan seçildiği kurultaydan sonra partide her kademede görev yapan 'ağır top'lardan sayılan ve genel başkanlığa da aday olan Eskişehir milletvekili Tayfun İçli istifa etti. Türker, 'DSP'de herkesin yeri vardır' diyerek kopmaları engellemeye çalışırken, Rahşan Ecevit'in olağan kongreyi beklediği yorumları yapılıyor. Zeki Sezer ekibini, 'Beni seviyorsanız ayrılmayın' diyerek frenlemeye çalışırken, Rahşan Ecevit'in adayı Alemdar Yalçın'ın 87 oyda kalması kulislerde, 'Rahşan Hanım artık DSP'de söz sahibi değil' değerlendirmelerine yol açtı.

Meclis'te 12 milletvekili olan DSP grubu bölündü. 'Rahşan'cı' ve 'Sezer'ci' milletvekillerinin DSP'de kalıp kalmayacakları merak konusu. Kurultayda Sezer'i destekleyen Adana milletvekili Mustafa Vural da genel sekreter yardımcılığı ve PM üyeliğinden istifa etti.

Kasasındaki 29 milyon TL nedeniyle tartışmaların odağında olan DSP'de Masum Türker'in peşini 'Partiyi eşantiyon tarlasına çevirdi' gibi eleştiriler takip edecek gibi gözüküyor.

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber