Erdoğan: Bankalar muslukları açmaya başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, durumları iyi olmasına karşın bankaların reel sektöre kredi vermediklerini belirterek, "Fakat şu anda zannediyorum musluklar biraz açılmaya başladı. Arkadaşlarımdan aldığım son raporlar bunu gösteriyor" dedi.

"15. İstanbul Ev Tekstili Fuarı"nın (EVTEKS) açılışında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyayı etkisi altına alan küresel kriz karşısında son derece tutarlı bir duruş sergilediğini, sergilemeye de devam ettiğini vurgulayarak, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere, birçok ülkede finans sektörünün çok ağır darbeler alırken Türkiye'de finans sektörünün krizden asgari derecede etkilendiğine işaret etti.

Erdoğan, hiçbir bankanın zorluk yaşamadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak yine burada bir şeyi söylemem lazım, yaşamadı ama maalesef; dünün, kendisini ayakta tutan reel sektörüne acılar yaşattı. Kredi musluklarını ciddi manada kıstı. Kendisini ciddi manada garantiye alırken, öbür tarafta birçok iş bağlantıları kurmuş olan firmalarımız, bu kredi musluğu kapanınca üretimler durmaya başladı. Bu tabi dayanışmanın olduğu ülkemizde doğru değil."

Başbakan Erdoğan, bankaların şu anda durumunun, duruşunun iyi konumda olduğunu ifade ederek, "Ama bunu reel sektöre kredi vermemek suretiyle yapmaya kalkarsak, bu ülkemize de sektöre de ihanet olur. Fakat şu anda zannediyorum musluklar biraz açılmaya başladı. Arkadaşlarımdan aldığım son raporlar bunu gösteriyor. Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte bunlar da inşallah olmayacak" diye konuştu.

Konuşmasında tekstil sektörünü rahatlatacak önlemleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini de belirten Erdoğan, yeni kabine revizyonu ile birlikte bu işin de üzerine çok daha farklı, kararlı bir şekilde gideceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Arkadaşlar, beraber çalışacağız. Bizden her şeyi beklerseniz netice alamayız. Bakın burada bir şey ifade ettiniz. Çin'den gelen malların, burada maalesef sadece markaları değiştirilmek suretiyle ondan sonra yerli üretimmiş gibi sağa sola, yakın çevrelere satılışı...Diyorum ki, lütfen gizlemeyin, bize yardımcı olun. Ya bize ihbar edin, biz de oraları basalım...Biri merdiven altı çalışıyor, öbürü haksız kazanıyor, olmaz" diye konuştu.

Vergi konusuna da dikkati çeken Erdoğan, "Vergiyi de gel doğru dürüst ver. Bu da tabi işin öbür yanı. Şimdi işi doğru dürüst yap vergiyi de verme. Kusura bakma, o zaman senin de ondan farkın yok. Çünkü bu ülkenin petrolü yok. Biz de alacağımız vergilerle bu ülkede yatırımlar yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber