Valinin, Ordu ili için 4 hayali var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da birinci yılını dolduran Vali Ali Kaban'ın 'Ordu ili' için 4 hayali olduğu ortaya çıktı.

Ordu'da göreve başladıktan sonra Valilik internet sitesini işler hale getiren ve her çalışmasını buradan duyuran Ordu Valisi Ali Kaban, web sitesine yeni bir bölüm ekledi. "Hayallerimiz' başlığı altında yeni bir bölüm ekleten Vali Kaban, 4 konuda hayalleri olduğunu sıraladı. Vali Kaban, fidanlık alanında 'Arbetrum', kent ormanı olan Yoroz'da teleferik, kuğuların barındığı bir su alanı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni hedef olarak seçti.

Şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan fidanlık alanını, dünyada yetişen tüm fidan, çiçek ve ağaç türlerinin bulunduğu doğal bir botanik park olarak düşünen Vali Kaban, bu konuyla ilgili çalışmalarını Çevre Orman İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ile sürdürüyor.

Kent ormanı olarak belirlenen ve mesire yeri haline dönüştürülen Saraycık beldesindeki 900 metre yüksekliğindeki Yoroz mevkiini Boztepe gibi hareketli hale getirmek isteyen Vali Kaban, buraya teleferikle ulaşmak hedefini koydu.

Baltık ülkelerinden sıcak bölgelere göç ederken Ordu'ya uğrayan kuğuların bölge ile özdeşleştiğini fark eden Vali Kaban, kuğuların güvenli bir şekilde barınabileceği bir su alanı oluşturmayı hedefleri arasına koyarken, artık yetersiz hale gelen organize sanayi bölgesinin yerine 2. Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak için kolları sıvadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber