Akademik ilanlarda yer alan 'yüksek lisans öğrencisi olmak' şartı hukuki mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 6 maddesinin 4 fıkrasında;

"(4) yükseköğretim kurumları, bu yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları dışında adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar." denmektedir.

Ancak hemen hemen tüm ilanlarda 'yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak' gibi şartlar bulunmaktadır. Örneğin Siirt Üniversitesi 1 adetlik araştırma görevlisi kadrosu için atom ve çekirdek fiziği alanında Y.lisans öğrencisi olmak şartı aramaktadir. ÖSYM'nin 2008-2009 yılı yükseköğretim kurumları istatistikleri kitabında böyle bir yüksek lisans alanı yoktur.

Üniversiteler ve YÖK, kadrolarda 'öğrencisi olmak' ifadesiyle yönetmeliği, olmayan bir y.lisans ve doktora programı öğrencisi olmak derkende mantığı hiçe saymaktadır. Ama alınması kararlaştırılanlara enstitülerince verilen belgelerle bu problem aşılıyor.

Yukarıdaki metin, mail ile gönderilmiş olup, içeriği memurlar.net tarafından uygun görüldüğünden aynen yayımlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber