slm sapık... ben polis

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da lise öğrencilerini kandırıp, çıplak görüntüleriyle şantaj yapan iki kişi kendi yöntemleriyle yakalandı. Kadın rumuzu kullanan polis ekipleri, msn'deki sohbet esnasında zanlıların izine ulaştı

İstanbul'da ailelerin uykularını kaçıran şantajcılar, polisin başarılı 'internet' operasyonuyla yakalandı. Film gibi baskın, iddiaya göre 17 yaşındaki lise öğrencisi E.C.'nin şikayeti ile başladı. E.C. savcılığa giderek, çıplak görüntülerini kaydeden bir kişinin evine davet ettiğini, gitmeyince görüntüleri yaydığını ve okuldan atıldığını söyledi. Zanlıların facebook'a koydukları sahte fotoğraflar sayesinde lise öğrencileri ile irtibat kurdukları, web-cam üzerinden görüntülerini kaydettikleri ve şantaj yaptıkları belirlendi.

Çalışma başlatan siber polis, kadın rumuzu kullanıp şantajcı ile irtibat kurdu. Zanlı, bir süre sonra msn üzerinden sohbet etmeyi önerdi. Sohbet esnasında karşıdaki bilgisayarın IP numarasına ulaşıldı. Netten takip Eyüp'te bitti. Evlerine düzenlenen baskın ile işsiz Cemil E. ve servis şoförü Murat E. yakalandı. İki zanlının bu esnada evde bulunan 16 yaşındaki bir kızın da görüntülerin çektiği anlaşıldı. Cep telefonlarından da lise öğrencisinin görüntüleri çıkan Cemil E. ve Murat E. suçlamaları kabul etti.

Levent ALBAYRAK/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber