Adı yolsuzluk iddialarına karışan doktorların görev yerleri değiştirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eskişehir'de, geçtiğimiz aralık ayında medikal malzeme alımında ihlale ye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3 beyin cerrahı, değişik illere atandı.

Olaydan 5 ay sonra düzenlenen müfettiş raporları doğrultusunda, beyin cerrahı F.A. Lüleburgaz'a, A.T. Bolu'ya, A.Ç. ise Sakarya Devlet Hastanesi'ne tayin edildi. 3 doktor eski görev yerlerine geri dönmek için Sağlık Bakanlığı hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Eskişehir polisi, geçtiğimiz aralık ayında 'Enfeksiyon-26' adı verilen operasyonla, kentteki hastanelerde görev yapan 11 beyin cerrahı, 3'ü kamu görevlisi, 18 medikal firma temsilcisi 30 kişiyi 'Hastanelere fahiş fiyatla tıbbi ürün almak' suçlamasıyla gözaltına almıştı.

Gözaltılarla birlikte kentteki hastanelerde beyin cerrahi uzmanı doktor sıkıntısı başgöstermişti. 3 günlük gözaltı süresinin ardından mahkemeye çıkarılan 11 beyin cerrahından Yunus Emre Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. F.A., Opr. Dr. A.T. ve Opr. Dr. A.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılarak, görevlerine geri dönmüştü.

Böylelikle hastanelerdeki beyin cerrahı sıkıntısı da geçici olarak ortadan kalktı. Yaşananlar üzerine Sağlık Bakanlığı bir müfettiş görevlendirerek inceleme yaptırdı. Hazırlanan müfettiş raporları doğrultusunda tutuksuz yargılanmakta olan beyin cerrahların tedbir amaçlı olarak başka illere atanması gerektiğini bildirildi. Bunun üzerine bakanlık, beyin cerrahlarından F.A.'yı Lüleburgaz'a, A.T.'yi Bolu'ya, A.Ç.'yi ise Sakarya Devlet Hastanesi'ne görevlendirdi. Doktorlardan F.A.'nın bir aylık rapor aldığı öğrenildi.

Yaşananlara tepki gösteren 3 doktor, görev yerlerine geri dönmek için Sağlık Bakanlığı hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

İfadeleri alındıktan sonra, serbest kalan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir beyin cerrahı, "Hakkımızda ciddi bir suçlamada bile bulunulmadı. Ama hakkında ciddi suçlamalar bulunan Sağlık Bakanlığı Temel Hizmetler Genel Müdür Vekili S.Ç. görevine devam ederken, bizim başka illere tayin edilmemiz düşündürücü. Biz de hakkımızı mahkemede arayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber