Lice'de 4 terörist öldürüldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR / DHA

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen ve 5 gündür devam eden operasyonda, 4 PKK'lı silahları ile birlikte ölü ele geçirildi. Operasyonda ölü ele geçirilen 4 örgüt mensubunan, 29 Nisan'da Lice-Genç yolu üzerinde zırhlı aracın geçişi sırasında yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı patlatarak 9 askerin şehit olmasına neden olan PKK'lı gruptan oldukları ve patlamanın gerçekleştiği noktadan 4 kilometre uzaklıkta ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirildiği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında yer alan Saydamlı, Hedik ve Bayırlı köylerinin kırsalını kapsayan ve 5 gündür süren operasyonlarda, dün bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Lice ilçesinde bulunan 2. İç Güvenlik Tugayının, "İç güvenlik harekatı" kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda, 4 PKK'lı ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirildi. Öldürülen PKK'lıların 29 Nisan'da Lice-Genç yolu üzerinde yola döşenen patlayıcının patlatılarak 9 askerin şehit olmasına neden olan eylemi gerçekleştiren PKK'lı gruptan oldukları belirtildi. Operasyonda öldürülen örgüt mensuplarının patlamanın gerçekleştiği noktanın 4 kilometre kuzeyinde ölü ele geçirildiği belirtildi.

2 UZMAN ÇAVUŞ VE 7 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi yolunda 29 Nisan'da toprak yolda zırhlı personel taşıyıcı geçtiği sırada daha önceden yola döşenen ve amonyum nitrat ile güçlendirilen patlayıcının patlatılması sonucu, 2 uzman çavuş ve 7 asker şehit olmuştu. Patlamanın etkisi ile altında 4.5 santim zırh bulunan zırhlı personel taşıyıcının parçaları geniş bir alana yayılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber