Astsubayın aşk cinayeti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onur SAĞSÖZ/ERZURUM,

Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na bağlı Gez Kışlası'nda görev yapan 30 yaşındaki Astsubay G. Y., evli olduğunu öğrendikten sonra kendisini terkeden 24 yaşındaki Zeynep Polat'ı tek kurşunla başından vurduğu anlaşıldı. Dadaşkent semtinde oturan ve anasınıfında gönüllü öğretmenlik yapan Zeynep Polat'ı otomobilinde tabanca ile öldürdükten sonra cesedini tarlaya atan G.Y. tutuklandı.

Eşi ikinci çocuğuna hamile olan ve tayini Kıbrıs'a çıkan G. Y., Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu'nda gönüllü olarak anasınıfı öğretmenliği yapan lise mezunu Zeynep Polat ile geçen yıl tanıştı. Bekar olduğunu belirten G.Y.'nin evli olduğunu sakladığını öğrenen Zeynep Polat, kısa süre sonra ilişkisini kesti. Ancak G. Y., e-mail ve cep telefonu ile Zeynep Polat'a mesaj yollamaya devam etti. Geçen cumartesi günü de cep telefonundan Zeynep Polat'ı arayan astsubay G.Y., tayininin Kıbrıs'a çıktığını ve kendisiyle son kez görüşmek istediğini söyledi.

Geçen hafta sonu otomobiline aldığı Zeynep Polat ile tartışan G.Y., tabancasını genç kızın başına dayararak tetiği çekti. Tınazlı köyü yoluna giren G.Y., öldürdüğü Zeynep Polat'ın cesedini tarlaya bırakıp uzaklaştı.

Köylüler Tınazlı Köyü yakınında tarlada cesedi bulundu. Haber verilmesi üzerine gelen jandarma cesedin Aziziye İlçesi Dadaşkent semtinde oturan Zeynep Polat'a ait olduğunu belirledi.

Cinayet ile ilgili soruşturma sürdürülürken, pazar günü birliğine giden G.Y., askerlere içi kanlı otomobilini yıkatmak istedi. Otomobili gören askerler, durumu nöbetçi subayına bildirdi. Bunun üzerine ifadesi alınan G.Y., cinayeti soğukkanlılıkla anlattı. Astsubay G.Y.'nin verdiği ilk ifadede, ?Otomobilde tartışıyorduk. O sırada tabancamı elimden aldı ve kafasına dayadı. Silahı elinden almak isterken patladı. Ne yapacağımı şaşırdım ve cesedi yol kenarına bıraktım? dedi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Astsubay G.Y., tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

?PLANLAYARAK ÖLDÜRDÜ?

Zeynep Polat'ın babası Yaşar Polat ise G.Y.'nin kızını planlayarak öldürdüğünü öne sürdü. Kızının sürekli tehdit edildiğini öğrendiğini anlatan Polat, ?Kızım, bize zararı dokunur endişesi ile tehdit edildiğini olayı saklamış. Sadece annesine anlatmış. O gün nöbetçi olduğu halde görev yerini terkederek kızımı gelip almış ve arabasında öldürmüş. En ağır cezanın verilmesini istiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber