Gökçek: 30 milyon dolar lazım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehir içindeki oto galerilerin şehir dışına çıkması için 30 milyon dolar gerektiğini söyledi. Gökçek, bu parayı bulmak için de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan yardım istedi.

Melih Gökçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın oto galerileri şehir dışına taşınması konusunda uyarısına cevap verdi. "Beşir abi bize bir 30 milyon dolar bulursa, kamulaştırmayı hemen bitirir, sorunu da hemen hallederiz." diyen Gökçek, söz konuşu işi yapmak için 5-6 yıldır çalışma yaptıklarını ve çalışmalarının belli bir noktaya gelmesi için kamulaştırma çalışmasının bitmesinin gerektiğini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Gölbaşı'da Konya yolu üzerinde 4 milyon metrekarelik bir alanın oto galeriler, kamyon ve TIR park alanı olarak dizayn ettiklerini ve planını onaylandığını ifade etti. Planda yaklaşık 6 bin araçlık ikinci el otomobil satış alanı, bin 700 oto galeri, 20 büyük mağazanın bulunduğu plazalar, 100 kişilik bir otelin yapılmasının planladığını ifade eden Gökçek, 4 milyon metrekarelik arazinin yaklaşık yüzde 66'sin kamulaştırdıklarını, kalan kısım için arazi sahiplerinin fiyatları yükselttikleri için kamulaştırmaya yapamadıklarını, bunun için 30 milyon dolara ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Kamulaştırma bedellerinin bu kadar yüksek fiyatlara çıkmasının hiçbir mantığı olmadığını vurgulayan Gökçek, bu durumu 'fırsatçılık, haksızlık' olarak nitelendirdi. Gökçek, "O bölgenin bu fiyat etmeyeceğini herkes biliyor. Biz buraya bir proje gerçekleştirince bir de bakıyorsunuz, herkes bu fırsattan istifade, belediyeden daha fazla para kopartabilmenin yoluna bakıyor." siteminde bulundu.

Ankara'da oto galerilerinin taşınabileceği Gölbaşı'ndaki arazi dışında herhangi bir müsait yer bulunmadığını kaydeden Melih Gökçek, bu yıl içerisinde sorunun büyük bir kısmının çözüleceğini umut ettiğini ifade etti. Başkan Gökçek, ancak bölgeye sadece bin 700 oto galeri binası yapmanın bile uzun zaman alacağını ve ekonomik bir külfeti olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Ama önemli olan işin başlamasıdır. Öncelikli olarak biz kamulaştırma işlemleri bittikten sonra rahatlıkla ikinci el satış alanını belediye imkanlarıyla hazırlayabiliriz. Kamyon otoparkını da hazırlayabiliriz. Ama büyük bir ihtimalle oto galerileriyle yaptığımız toplantılar neticesinde, kurulacak bir kooperatife ya bu araziyi devredip kendilerinin yapmalarını temin edeceğiz ya da onlar arzu ederse, biz yapıp belirli taksitler halinde bu yerlerin parasını almak suretiyle sorunu çözeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber