Teröristin cenazesi Belediye aracında yıkanmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Malazgirt ilçesinde pazar günü Süphan Dağı eteklerinde bulunan Tatargazi köyü kırsalında çıkan çatışmada öldürülen 2 teröristten birinin cenazesinin, Ağrı Patnos Belediyesi'ne ait cenaze yıkama aracında yıkandığı öğrenildi.

Patnos Cumhuriyet Savcılığı, belediyenin teröristin cenazesine tahsis ettiği cenaze yıkama aracı ile ilgili delillerin toplanması sonrasında gerekli işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapılan operasyonda öldürülen PKK/ Kongra-Gel terör örgütü üyesi Çekdar Kartavin kod adlı Tayfur Oğul'un (24) cenazesi, önceki gün Malatya Devlet Hastanesi'nde otopsisi yapıldıktan sonra defnedilmek üzere ailesine teslim edilmişti.

Teröristin cenazesini teslim alan akrabaları, özel bir ambulansla cenazeyi Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Burnubulak köyüne getirmiş ve DTP'li Patnos Belediyesi aracında yıkanan teröristin cenazesi sloganlarla toprağa verilmişti. PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı cenazede konuşan DTP'li Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, PKK'nın çatışmasızlık kararı aldığı bir dönemde yoğunlaşan operasyonlarla birlikte cenazelerin tekrar gelmeye başladığını söylemişti. Yılmaz, artık bu akan kanın durmasını istediklerini, Kürt halkına başsağlığı dileğinde bulunduğunu söylemişti. Cenazeye, Ağrı'nın diğer DTP'li belediye başkan yardımcıları ile Patnos DTP ilçe teşkilatı ve diğer ilçelerin DTP'li yöneticileri de katılmıştı.

Bu arada, DTP Patnos ilçe teşkilatının dün organize ettiği 'Silahları sustur DTP'yi değil' sloganlı yürüyüşte basın açıklaması yapan DTP Patnos İlçe Başkanı M.Emin Çetinkaya da Burnubulak Köyü'nde toprağa verilen terörist için 'gerilla ve şehit ' ifadesini kullanarak, saygı duruşunda bulunulmasını istemişti.

Öte yandan, Patnos Cumhuriyet Savcılığı da belediyenin teröristin cenazesine tahsis ettiği cenaze yıkama aracı ile ilgili delillerin toplanması sonrasında gerekli işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber