75'lik Şerife nineye, protokol sürprizi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Belören Köyü İlköğretim Okulu'nda resim sergisi açılışına katılan Vali İlhan Atış, kendisini görmeye gelen 75 yaşındaki Şerife Diren'in elinin öpüp, protokolde yanına oturttu.

Adana'ya 60 kilometre uzaklıktaki okulun öğrencileri tarafından yapılan resim sergisinin açılışına katılmak için Vali Atış, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile köye gitti. Açılışa okul ve tüm köylü günler öncesinden hazırlandı, bahçe öğrencilerin yaptığı resimlerle donatıldı. Köye valinin geleceğini duyan Şerife Diner ise hayatı boyunca hiç vali görmediği için açılışa gelmeye karar verdi. Dizlerinde ağrı olan ve yürümekte güçlük çeken Şerife nine Vali Atış'ın geleceği günü dört gözle bekleyerek açılışın yapılacağı gün erken saatlerde okulun bahçesine gelerek beklemeye başladı. Valinin gelmesiyle birlikte sevinen Diren, Vali Atış'ın kendisiyle ilgilenmesi, elini öpmesi, tokalaşması karşısında sevincini gizleyemedi. Atış, Diren'i protokolde yanına oturturken diğer köylü kadınların da protokol için ayrılan bölümlere oturmalarını istedi. Vali Atış'a, ?Sırf sizi görmek için açılışa geldim. Dizlerimde ağrı var. Yürümekte güçlük çekiyorum ama sizi gördüğüm için mutluyum? diyen yaşlı kadın, duygusal anlar yaşadı.

Ölmeden önce hayatında bir kez olsun vali görmek için açılışa geldiğini söyleyen Diren, ?Hayatım boyunca hiç vali görmedim. İlk kez vali görüyorum. Biz çocukken hiç vali gelmezdi. Ama şimdi geliyor. Valiye bütün dertlerimizi anlattım. Yolumuzun bozuk olduğunu söyledim. Bütün sorunlarımızı giderecek. Vali dünyayı düzeltecek? dedi.

Vali Atış, serginin açılışında kurdeleyi de köylülerle birlikte kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber