Seviye Tespit Sınavında rant iddiası

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Vahit Kutlu, "Seviye tespit sınavına rant karıştı" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Aralık 2004 tarihinde düzenlenecek olan ilköğretim okulları seviye tespit sınavına, Eğitim Sen İzmir 1 ve 6 Nolu şubeleri tepki gösterdi. Sınav öncesi bir basın toplantısı düzenleyen sendika, sınavın rant amaçlı yapıldığını ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre sınavların sadece mayıs ayında yapılabileceğinin bildiren Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Vahit Kutlu, usulsüz bir sınav yapıldığını ve sonuçlarının yarıyıl karnelerine yansıtılmayacağını iddia etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sınav ihalesini Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptırdığını söyleyen Kutlu, sınav için geçen yıl kişi başına 1 milyon lira alındığını, bu yılki sınavların ihalesini de aynı şirketin almasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen sınav ücretinin 400 bin lira indirilerek 600 bin liraya düşürülmesini çelişkili bulan Kutlu, aynı uygulamanın Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından ücretsiz yapıldığını söyledi.

Sınava 322 bin 653 öğrencinin gireceğini ve 600 bin lira üzerinden Sarakusta şirketine 470 bin lira karşılığı toplam 150 milyar lira verileceğini anlatan Kutlu, buna karşılık okullara öğrenci başına 80 bin lira, Buca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de 25 bin lira verileceğini söyledi. Ayrıca Kutlu, Sarakusta'nın Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in kardeşinin ortak olduğu bir inşaat şirketi olduğunu ve eğitimle alakalı hiçbir bilgi birikiminin bulunmadığını iddia etti.

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Nihat Sefer ise devletin okulları ve öğretmenlerinin kullanılarak bir şirkete para kazandırıldığını savundu. Bu sebeple sınavlara girmeyeceğini belirten Sefer, bu konuda kanuni bir zorlama olmadığını savundu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber