KESK operasyonunda 5 öğretmen serbest bırakıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Terör örgütü üyeliği? suçlamasıyla gözaltına alınan 35 sendikacıdan 6'sı serbest bırakıldıİzmir, İstanbul, Manisa, Ankara ve Van'da önceki gün eşzamanlı operasyonlar düzenlenmiş 35 kişi gözaltına alınmıştı. ?PKK'nın Türkiye Meclisi yapılanmasının siyasi kanadında görev yaptıkları, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla bağlantı kurarak talimatlara göre faaliyet yürüttükleri? iddia edilen zanlılardan 5 öğretmen ve bir sağlık memuru, dün savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de, 35 sendika üyesinin gözaltına alındığı operasyonu değerlendirirken, ?Başbakan geçmişte kimi uygulamalarda faşizan yaklaşımları eleştirmeden önce kendi sorumluluğu dönemindeki bu uygulamanın faşizan karakteri üzerine düşünmelidir? dedi.


KESK Genel Başkanı Sami Evren, konfederasyonun, tarihi içinde hiçbir zaman şiddete prim vermediğini, toplumsal ve siyasal sorunların çözümünde barışı savunduğunu söyledi.

Evren, konfederasyon genel merkezinde önceki gün yapılan arama ile bazı yönetici ve üyelerin gözaltına alınmasını eleştirdi. Evren, yapılan işlemlerle Anayasa'nın 13 ve 90'ıncı maddelerinin açıkça ihlal edildiğini öne sürdü. KESK Danışma Meclisi, konfederasyonun ve bağlı sendikalarının bazı yöneticilerinin gözaltına alınması nedeniyle olağanüstü toplanarak bir dizi eylem yapılmasını kararlaştırdı. Karara göre, bugün çeşitli illerde oturma eylemleri ve yürüyüşler yapılacak.

İzmir'in de aralarında bulunduğu beş ilde jandarmanın başlattığı operasyonda, terör örgütü PKK üyesi olmak ve yardım yataklık yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan 35 kişiden, ifadesi alınan beş öğretmen ile bir sağlık memuru serbest bırakıldı. Gözaltındaki 29 kişinin sorgusunun ise sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber