Arınç: Akman'ın istifa etmesi erdemli olur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Reykavik / A.A30 Mayıs 2009

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzlanda'nın başkenti Reykavik'te düzenlediği basın toplantısında, RTÜK Başkanı Zahid Akman ile ilgili gelişmelere değindi.

Arınç, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bir gazetede çıkan açıklamasını okuduğunu belirtti. Arınç, bir süre önce yaptığı görüşmede kendisi hakkındaki ithamları sorduğunda Akman'ın bu suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini belirtti. Arınç, "Bana düşen buna inanmaktadır. Ben Sayın Zahid Akman'ın bu açıklamasını beyanlarıyla elbette katılıyorum" dedikten sonra, Akman'a nasıl hitap ettiğini şöyle aktardı: "Özellikle medyanın bir kısmında yayınlar yapılıyor. Sizin, bazı arkadaşlarınızın ilişkili olduğunuz söyleniyor. Bunlar sadece ithamdır. Zahid Akman olarak buna sonuna kadar direnmenizi, yargıya gitmenizi tavsiye ederim. Ancak ithamlar sizi ve kurumunuzu yıpratıyor. Üzerinizden hükümetimize de bir takım ithamlar yapılıyor. Bu hükümetimizi de yıpratabilir. Dolayısıyla ben, mecbur değilsiniz ancak etik açıdan bir şey talep ediyorum. O da sizin başkanlık görevinizden ayrılmanızdır. Erdemli davranış olur. En azından yargı kararları sonuçlanıncaya kadar ayrılmanız yargının da işini kolaylaştırabilir."

Akman'ın avukatı Ali Yıldız ise bir açıklama yaparak Akman'ın, "Başbakan arkamda" gibi bir ifade kullanmadığını söyledi. Yıldız, Akman'ın, hiç söylememiş olduğu bazı ifadelerin söylemiş gibi yazıldığını belirterek "Akman, görüşmede Sayın Başbakanla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığı halde, 'Başbakan arkamda olmasaydı, desteklemeseydi bu koltukta oturabilir miydim' şeklinde ifade yer almıştır. Söylenmemiş sözleri, yalan ve iftirayla, söylenmiş gibi göstermek çirkin bir polemiği başlatmak gayretiyle yapılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber