DSP Yalova İl Başkanı Yazman gözaltına alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 16:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

YALOVA'da DSP İl Başkanı 60 yaşındaki Enis Yazman ve 3 arkadaşı resmi kurumu zarara uğratmak ve evrakta sahtecilik suçlamaları ile gözaltına alındı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri 2008 yılının Mart ayından bu yana sürdürdükleri çalışma sonunda düzenledikleri operasyonla, DSP'nin Yalova İl Başkanlığı görevini de üstlenen Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavir olarak görev yapan Enis Yazman'ı gözaltına aldı.

Operasyonun, Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Müfettişlerinin yaptığı denetimler sonucu yapıldığı belirtildi. Enis Yazman'a yöneltilen suçlamalar arasında, 19 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sonra, yerli ve yabancı kişi ve şirketlerin iflas etmelerine rağmen kayıtlarını vermeyip, bu şirketleri aktif göstermesinin de bulunduğu belirtildi. Yazman'ın iflas ettiği halde aktif gösterilen 28 şirket üzerinden 208 kişiyi sigortalı göstermek için bunlardan para aldığını, alınan parayı kuruma yatırmadıkları iddia edildi. İnşaatların metrekaresini düşük göstererek, asgari işçilik bildiriminden çıkar sağlamakla suçlanan Enis Yazman'ın bürosunda arama yapıldı. Çok sayıda dosyaya el koyan polis, bilgisayarı incelemeye aldı.

Olayla ilgili soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Enis Yazman ile gözaltına alınan İ.U., E.Ç. ve M.T., ?Resmi evrakta sahtekarlık', ?Görevi kötüye kullanmak"'suçlarından adliyeye çıkartılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber