Teşvik Kanunu ile ilgili açıklama Perşembe günü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni teşvik kanunu ile ilgili açıklamayı perşembe günü Ankara'da yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, Rönesans Holding ve Sanko Holding iş birliğiyle Sankopark Alışveriş Merkezi'ni törenle hizmete açtı.

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacaklarını bildirdi.

Erdoğan, ''Perşembe günü Ankara'da yapacağımız basın toplantısıyla 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacağız. Birinci bölge, ikinci bölge, üçüncü ve dördüncü bölge olarak tüm illeri bu teşvik kapsamına dahil edeceğiz. Bunun ayrıntılarını da Perşembe günü yapacağımız geniş kapsamlı toplantıda bildireceğiz'' dedi.

Global krizin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkilediğini, ancak krize rağmen Türkiye'nin ekonomisindeki ilerlemenin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Hani 'her şey bitti' diyorlar ya... Hayır, bitmedi. Türkiye hala ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ocak-Nisan döneminde 104 bin otomobil satılmış. Bu yıl Ocak-Nisan döneminde 104 bin 500 otomobil sattık. Bu ilerlemenin devam ettiğini gösterir. Felaket tellallarına izin vermeyeceğiz. Azimle, kararla Sani babanın (Sani Konukoğlu) dediği gibi yapıp krizi fırsata dönüştüreceğiz.

Küresel kriz tüm dünyayı etkiliyor. İşsizlik nedir bilmeyen ABD'de işsizlik oranı yüzde 8,7'ye, İspanya'da yüzde 17,1'e çıktı. Türkiye'de de bu rakam 15,7'ye yükseldi. Bu sıkıntılar da en kısa zamanda giderilecek.''

Erdoğan, küresel kriz ortaya çıkınca bazılarının moralleri bozduğunu, felaket tellallığı yaparak halkı tüketim yapmaktan geri durdurduğunu, nisan ayı başından itibaren tablonun yeniden olumlu hale gelmeye başladığını bildirdi. Erdoğan, ''Krizin bitmesinin ardından Türkiye eskisinden çok daha hızlı bir atılım gerçekleştirecek. Türkiye'de çok değil daha 5-6 yıl önce devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi yüzde 11. Biz o tarihlerde bunu gerçekleştireceğimizi söyleseydik kimse inanmazdı. Yüzde 63 nere yüzde 11 nere... Şimdi bunları konuşmayalım mı?'' diye konuştu.

Erdoğan, 5-10 yıl öncenin Gaziantep'in bugünün Gaziantep'inden çok daha gerilerde olduğunu işaret ederek, Sankopark Alışveriş Merkeziyle yalnızca Gaziantep'in değil, bölgenin büyük bir alışveriş merkezine kavuştuğunu vurguladı.

Sankopark Alışveriş Merkezinde 2 bin 500 kişinin istihdam edileceğini, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun bunu taahhüt ettiğini söyleyen Erdoğan, 10 bin dolayında kişinin alışveriş merkezinden geçimini sağlayacağını, alışveriş merkezinden Suriye'den gelecek kişilerin de yararlanacağını ifade etti.

Erdoğan sonra hizmete açtığı Sankopark Alışveriş Merkezi'ni gezdi, ilgililerden yatırıma ilişkin bilgiler aldı.

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, Başbakan Erdoğan konuşmasını yaptığı sırada, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde oturduğu belirlenen Mustafa Gül, Erdoğan'ın yanına gitmek istedi.

Kalabalığın arasından çıkıp hızla Erdoğan'ın yanına gitmek isteyen Mustafa Gül'ü güvenlik güçleri engelledi.

Tören alanının dışına çıkarılan Mustafa Gül'ün beyin kanaması geçiren eşini tedavi ettirmek için Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi'ne getirdiği, Erdoğan'dan eşinin tedavisi için yardım isteyeceği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, konuşmasını tamamladıktan sonra Mustafa Gül'ün durumu hakkında bilgi aldığı ve Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile doktorundan Mustafa Gül'ün eşinin tedavisine yardımcı olunması talimatı verdiği kaydedildi.

Polis tarafından gözaltına alınan Mustafa Gül, daha sonra serbest bırakıldı.

Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 180 bin metrekare alan üzerinde yaptırdığı Gazianteppark Harikalar Diyarı'nın açılışını da yaptı.

Burada çocuklara hediye dağıtan Erdoğan, hizmete açtığı tesise ilişkin ilgililerden bilgi aldı.

Tesisin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile su kaydırağına bindi. Günay, çevresindekilere, ''Vallahi bu havada serinledim. İyi oluyormuş, size de tavsiye ederim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber