Eğitim Bir Sen, Başbakan'la görüştü. Sözleşmeli uygulamasının sona erdirilmesini istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Erdoğan ile görüştü. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren toplantının ardından bir açıklama yapan Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'a, memurların özlük hakları konusunda çözüme yönelik taleplerle demokratikleşme ve insan hakları konusundaki görüşlerini ilettiklerini söyledi.

Eğitim Bir Sen tarafından sunulan dosya

Tedavi Yollukları

Hasta ve hasta yakınlarına tedavi olduktan sonra ödenek yok gerekçesi ile aylarca tedavi yollukları ödenmemektedir. Bu durum mağduriyetlere neden olmaktadır. Şuan eğitim çalışanlarının bütçelendirilmiş ve Maliye Bakanlığı'ndan istenen toplam alacağı 70 milyon TL'yi bulmuştur. Görev yollukları da aynı şekilde aylarca geciktirilerek, eğitim çalışanları mağdur edilmektedir. Bakanlığın, eğitim çalışanlarının tedavi giderleri ve geçici görev yolluklarını kolaylıkla ve zamanında almasını sağlayacak gerekli çalışmaları yapması ve bu konudaki mağduriyetleri gidermesi gerekmektedir.

Ek Ders Ücreti

2006 yılından bu yana neredeyse dört yıla yakın bir süredir, bu soruna hala bir çözüm getirilememiştir. Bu nedenle; hafta içi mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında zorunlu olarak hizmetiçi eğitim, kurs ve seminerlerine kursiyer olarak katılanlara ek ders ücreti ödenmesi, öğretmenlerin sevkli ve idari izinli olduğu süreler ile resmi ve dini bayram günlerinde ek ders ücretinin kesilmemesi, yönetici olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin haftada aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders saati sayısının azaltılması ya da kaldırılması gibi hususlar başta olmak üzere; bu sorunun kökten çözülmesi için ek ders esaslarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Sözleşmeli Öğretmenlik Uygulaması

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına 2006 yılında başlanmış ve halen uygulanmaktadır. Bu uygulama ile henüz altyapısı oluşturulmadan eğitim kurumlarında birçok sözleşmeli öğretmen istihdam edilmiştir. Fakat sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında özlük hakları bakımından oluşan farklar kurumdaki çalışma barışını ve iş huzurunu bozmuştur. Ayrıca bu durum açıkça sözleşmeli öğretmenleri mağdur duruma getirmiştir. Bu uygulama sona erdirilmeli, mevcut sözleşmeliler de kadroya geçirilmelidir.

Kalkınmada Öncelikli Yörelerde Görev Yapanlara ?Yöre Tazminatı' Verilmesi

Kalkınmada öncelikli yörelerde öğretmen ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle öğretmenler bu yörelere zorunlu olarak gönderilmektedir. Buna rağmen açık kapatılamamaktadır. Öğretmenlerin söz konusu yörelerde çalışması için teşvik uygulanmalıdır. Bunun için de kalkınmada öncelikli yöre tazminatı verilmelidir. Bu uygulama, sorunu büyük oranda çözecektir. Bu yörelerde çalışan öğretmenlerin çocuklarına eğitim bursu verilmesi uygulamasına da gidilmelidir.

İlköğretim Müfettişlerinin Haklarında İyileştirme Yapılması

?İlköğretim Müfettişliği ?Eğitim Müfettişliği' adı altında Bakanlık merkez teşkilatına bağlanarak yeniden yapılandırılmalıdır. Yeni düzenleme doğrultusunda ?Eğitim Müfettişleri' yeni oluşturulacak çalışma merkezlerinde görevlendirilmeli, kendi içerisinde rehberlik ve denetim, soruşturma, okul öncesi ve özel eğitim gibi alanlarda uzmanlaşmalıdır. Eğitim Müfettişleri Kurulu oluşturulmalıdır. Eğitim müfettişliğinde kariyer sistemine geçilmeli; ?Eğitim Başmüfettişi, Eğitim Müfettişi ve Eğitim Müfettişi Yardımcısı? şeklinde düzenleme yapılmadır. Eğitim müfettişliği, ?Eğitim Öğretim Hizmetleri' sınıfından ?Genel İdare Hizmetleri' sınıfına geçirilmeli, ek göstergeleri 3000'den 3600'e çıkarılmalıdır ve diğer kurumlardaki denetim elemanlarına verilen makam tazminatı eğitim müfettişlerine de verilmelidir.

İLKSAN

Yardım ve dayanışma amacıyla kurulan İLKSAN hakkında son dönemlerde kamuoyunda şaibeler oluşmuş, Denetim Kurulu raporları ve bağımsız denetim şirketlerince yapılan denetimlerde sandıkla ilgili olumsuzluklar ortaya konulmuştur. Ayrıca, yasal değişikliklerle kurum yasal bir boşluk içine düşmüştür. Bu durumu pekiştiren Danıştay kararları da mevcuttur. Yasal dayanağı da ortadan kalkmış bir kurum olan İLKSAN, üyeleri mağdur edilmeden tasfiye edilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber