1 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Belediye Başkanlığı ile Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova ve Filyos Belde BelediyeBaşkanlıklarını ziyaret edecek.

- Toptan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı Çaycuma MeslekYüksek Okulu'nun açılışını yapacak, spor salonunun temel atma törenine katılacak.

3- AK Parti MYK toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak.

4- Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Devlet Bakanı veBaşbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Binada yapılıyor.

5- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da, Türkiye İhracatçılarMeclisi (TİM) tarafından mayıs ayı ihracat rakamlarının açıklanacağı basın toplantısına katılacak.

- Bakan Çağlayan, daha sonra Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen, İstanbul Dünya Ticaret Bakanları Zirvesi'nin açılışına ve öncesindeyapılacak basın toplantısına katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan öğrencileri bakanlıkta kabul edecek.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da, sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın uygulama sonuçlarının değerlendirileceği toplantıya katılacak.

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amsterdam'da Hollanda Türk Federasyonu merkezini ziyaret edecek.

9- 500 jeolog altın arıyor

- TÜPRAG Metal Madencilik Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz:

- "500 jeolog Türkiye'nin dört bir yanında karış karış dolaşarak altın arıyor. Türkiye ekonomik krizin uzun süreli etkilerinden kurtulmak istiyorsa elindeki altın rezervini bir an önce çıkarmalı."

- "Kaba bir hesapla Türkiye'deki altın rezervinin yaklaşık 7 bin ton olduğunu söylemek yanlış olmaz."

10- KOBİ'lere 1 milyar liralık destek paketi...

- Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik:

- "KOBİ'lere yıl sonuna kadar 1 milyar lira kaynak kullandıracağız."

- "İslam Kalkınma Bankası'ndan 40 milyon dolar geliyor. 3 yıla kadar geri ödemesiz, 10 yıl vadeli bu krediyi turizm ve inşaat dışındaki KOBİ'lere vereceğiz."

- "Avrupa Yatırım Bankası ile imza aşamasındaki 100 milyon avroluk krediyi ise imalat ve turizm dahil isteyen herkese kullandıracağız."

11- Türk-Amerikan ilişkilerini konu alan Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) 28. yıllık konferansı Washington'da Türk ve Amerikalı yetkililerin katılımıyla başlıyor.

12- 6. Türkiye-İran İlişkileri Sempozyumu, Ankara Sürmeli Otel'de düzenlenecek.

13- Türkiye'nin bir ay sürecek BM Güvenlik Konseyi (BMGK) dönem başkanlığı bugün başlıyor.

14- İstanbul Valiliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Babıali Kültür Şenlikleri", açılış töreniyle başlayacak.

15- Toplantı...

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Birleşmiş Milletler Projesi Kadın Dostu Kent Toplantısı'na katılacak.

- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Celal Uzunkaya, Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenecek Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılıyor.

16- Fenerbahçe Kulübü'nün yeni yönetim kurulu üyeleri,mazbatalarını alıp ilk toplantılarını kulüp binasında yapacak.

17- Formula-1 Futbol Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı Galatasaray Adası'nda yapılacak.

18- Powerboat P1 World Championship tanıtımı amacıyla, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlenecek.

19- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Mecidiyeköy'deki kulüp merkezinde basın toplantısı yapacak.

20- Ümit Milli Futbol Takımı'nın Azerbaycan ile hazırlık maçı yapacak olan kadrosu WOW Otel'de toplanırken, Ermenistan ile hazırlık maçında karşılaşacak olan kadro da Polat Renaissance Otel'de kampa girecek.

21- Türk Milli Futbol Takımı yarın 462. randevuda.

- (A) Milliler, geride kalan maçlarda 161 galibiyet, 111 beraberlik, 189 yenilgi alırken, toplam 592 gol atıp, 706 gol yedi.

- Ay-yıldızlı ekip tarihinde ilk kez Kayseri'de (A) milli maça çıkacak.

22- Türkiye ile Azerbaycan yarın 5. maça çıkıyor.

- İki ülke (A) milli futbol takımları arasında geçmişte yapılan 4 maçtan 3'ünü Türkiye kazanırken, 1 maç berabere bitti.

23- Fatih Terim'in 86. milli maç heyecanı.

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan 85 maçta 39 galibiyet, 25 beraberlik, 21 yenilgi alırken, toplam 124 gol atıp, 95 gol yedi.

- Ay-yıldızlı ekip, Terim'in son döneminde yaptığı 28'i resmi, 23'ü özel toplam 51 maçtan 22'sini kazandı, 17'sinde berabere kaldı, 12'sini ise yitirdi.

24- (A) Milli Futbol Takımı'nın özel maçları...

- Milliler, Fatih Terim'in ikinci görev süresi içindeki 23 özel maçtan 8'ini kazanırken, 5'ini yitirdi, 10 maçta da berabere kaldı.

- Ay-yıldızlı ekip 18'i yurt dışı, 5'i Türkiye'de olmak üzere oynadığı son 23 özel maçta 30 gol atarken, kalesinde 27 gol gördü.

25- Galatasaray'da bir devir kapanıyor...

- UEFA Kupası'nı kazanan ekipten kadroda kalan son isim olan Hasan Şaş'ın sözleşmesi sona erdi.

- Hasan Şaş, Galatasaray forması altında 11 sezon mücadele ederken, bu sürede UEFA ve Avrupa Süper Kupa şampiyonluklarının yanı sıra 5 lig, 3 de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

26- Şampiyon Beşiktaş'ın 2008-2009 performansı...

- Siyah-beyazlıların bu sezon en istikrarlı futbolcusu Rüştü oldu

- Rüştü, 2597 dakika ile en çok forma giyen futbolcu olurken, İbrahim Toraman ikinci, Sivok ise üçüncü sırada yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber