Polis cinayeti aydınlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de geçen hafta bir polis memurunun öldürüldüğü olay jandarma tarafından aydınlatıldı. Emekli polis olduğu tespit edilen katil zanlısı aranıyor.

Cesedi köy yolunda boş bir araziye atılan eski özel harekatçı İbrahim Üstünel'in katil zanlısının, yine eski özel harekatçı olan meslektaşı ve arkadaşı İ.Ç. isimli emekli polis olduğu açıklandı. Geçen cuma günü meydana gelen olayda, merkeze 15 km. mesafedeki Kabakdere köyü ile Beyköy arasındaki bir taş ocağını yakınında öldürülmüş olarak bulunan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube'de görevli İbrahim Üstünel (44), memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde toprağa verildi. Hayatını kaybeden polisin vücudunda başında ve göğsünde 5 kurşun deliği tespit edildi.

Savcılığın soruşturma başlattığı olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma yürüttü. Yapılan inceleme ve araştırmalarda, evli ve 3 çocuk babası olan İbrahim Üstünel'in olayın gerçekleştiği hafta başında senelik izne ayrıldığı belirlendi. 27 Mayıs Çarşamba akşamı evden ayrılan İbrahim Üstünel, Ankara'dan gelen ve kendisi gibi eski özel harekatçı olan emekli polis memuru arkadaşı İ.Ç. ile buluştu. İbrahim Üstünel, kendisine ait olan 35 plakalı Mercedes marka otomobilini il merkezindeki bir katlı otoparka bıraktı. Arkadaşı İ.Ç.'ye ait olan 06 GG 359 alakalı kırmızı renkli Ford marka otomobil ile gezdikleri belirtilen İbrahim Üstünel, Ankara'dan gelen İ.Ç. ile Kabakdere köyü yakınlarında piknik yaptı. Aynı gece saat 23.50 sıralarında İbrahim Üstünel'in eşi, cep telefonundan eşini aradı. İbrahim Üstünel telefonu çaldığı halde cevap vermedi. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar aradığı eşinin telefonu bu defa kapalı çıkan kadın endişeye kapıldı. İbrahim Üstünel'in eve dönmemesi üzerine durumu eşinin Mersin Silifke'deki ailesine bildiren Üstünel'in eşi, 29 Mayıs Cuma sabahı da Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp müracaatında bulundu.

İKİSİ DE ÖZEL HAREKATÇI

Bu arada, Beyköy'de ikamet eden bir vatandaş, gündüz vakti geçerken fark ettiği cesetle ilgili jandarmaya ihbarda bulundu. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı ilk incelemede ölen şahsın polis memuru olduğu anlaşılınca Emniyet Müdürlüğü'ne de bilgi verildi. Jandarma ve polise ait olay yeri inceleme ve kriminal ekiplerin titizlikle yaptığı incelemelerin ardından toplanan deliller laboratuara gönderildi. Silahı ve cüzdanı ile cep telefonuna ait sim kartları ele geçirilen İbrahim Üstünel'in cenazesi savcının talimatıyla otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildikten sonra, cenaze ailesi tarafından Mersin'e götürüldü.

Yapılan araştırmalarda İbrahim Üstünel'in en son Ankara'dan gelen emekli polis İ.Ç. ile birlikte olduğu belirlendi. Kimlik ve adres bilgileri tespit edilen İ.Ç. ile ilgili araştırma yapan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şubeleri ile Merkez Bölük Komutanlığı tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Ankara'ya giden özel jandarma timleri, Batıkent'te ikamet eden İ.Ç.'nin Balıkesir'e geldiği 06 GG 359 plakalı Ford marka otomobili, şüphelinin Batıkent'teki evine 400 metre mesafedeki Makro Market isimli işyerine ait özel otoparkta ele geçirdi.

Pazar günü bulunan araçta yapılan incelemelerde kurşun delikleri tespit edilirken, kurşun deliklerinin kapatıldığı, camlarının da değiştirilip yenilendiği belirlendi. Araca incelenmek üzere jandarma tarafından el konuldu. İ.Ç. isimli emekli polis her yerde aranıyor. Maktul ile katil zanlısının eski özel harekatçı ve arkadaş oldukları öğrenilirken, cinayetle alakalı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber