Polis taşlayan çocuklara 8'er yıl 2'şer ay hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 20:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA'da yasadışı gösteriye katılıp, polisi taşladıkları ileri sürülen 2 çocuk, Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada 8'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), 8 Mart'ta belediye başkan adaylarının tanıtımı için Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda yapılan mitinginde güvenlik önlemi alan polis, katılımcılardan bir grup tarafından taşlandı. 2 gazetecinin de yaralandığı olayla ilgili ?PKK örgüt üyeliği ve örgüt adına eylem yapmak' suçlarından tutuklanan 15 yaşındaki M.Ö. ve 16 yaşındaki İ.S., dün Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada ceza aldı. 2 zanlı 8'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılırken, verilen ceza ve cezaevinde yattıkları süre gözetilip, tutukluk hallerinin devamı da kararlaştırıldı.

Verilen cezayı eleştiren İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın, ?Bir taş ve üç slogan atma iddiasının karşılığı 5 yıl cezaevi. Üstelik bu iki çocuğun yasadışı slogan ve polise taş attıklarının tek delili polis tutanaklarıdır. Başkada herhangi bir delil yoktur. Son 11 ay içerisinde Adana'da M.Ö. ve İ.S. ile birlikte ceza alan çocuğun sayısı 69'a ulaştı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber