OKS birincisinden tavsiyeler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- 2007 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Fatih Özkan öğretmenleri ve arkadaşlarıyla hasret giderdi. Özkan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek arkadaşlarına da başarısının sırrını anlattı.

Kendi tecrübe ve deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşan Özkan arkadaşlarının sorularını da cevapladı. Fatih Özkan, özellikle sınava çok az bir süre kaldığına işaret ederek bu saatten sonra çalışmaktan ziyade dinlenmenin, yıl boyunca birikmiş olan stres ve gerginliğin ortadan kaldırılabilmesi için zihni ve vücudu yormayan aktivitelere yönelmenin faydalı olacağına değindi.

Öğretmenleri ile birlikte yaşadığı başarısını sistemli çalışmasına borçlu olduğunu belirten Fatih Özkan sınava her şeyden önce bilinçli bir zaman programı yaparak hazırlanmaya başladığını söyledi. Sosyal yaşamından da taviz vermediğini belirten Özkan: "Ben sosyal yaşamımı hiç kısıtlamadım. Hatta pazar günü sınav vardı ama ben cuma akşamı okulun bahçesinde arkadaşlarımla basketbol maçı yapıyordum. Öğretmenlerim yanlışlıkla elime top gelip, parmağımı kırabilirim ve sınava giremem diye beni uyardıkları için maçı bıraktım. Önemli olan hem çalışmak, hem de kendinize zaman ayırabilmek. Kısaca her şeyi kararında yapmak önemli" dedi.

Zamanı verimli kullanmanın önemine dikkat çeken Özkan, "Zaman ayarlamanızı iyi yaptığınız takdirde kendinizi fazla yormazsınız. Önce konuyu anlayın, sonra bol bol test çözün. Kendinize hedef koyun ve buna inanın. Hedefiniz varsa, kendinize inanıyor ve çalışıyorsanız başarılı olursunuz. Benim sınavdan bir sene öncesinde yaz aylarında hedefim ilk yüze girmekti. Sınava bir hafta kala artık hedefim ilk 10 arasında olmaktı. Bunu başaracağıma inanıyordum ve birinci oldum" şeklinde konuştu.

Özkan, sınavda herkesin heyecanlı olabileceğini ama önemli olanın serinkanlı davranabilmek olduğunu dile getirdi. Özkan son günler için önerilerini şöyle sıralıyor: "Son dakika çalışmaların zararı bile olabilir çünkü heyecan yapar ve akıllarındaki bilgi karışabilir. Sınava üç gün kala çalışmayı bıraktım sayılır. Sınava girmeden hafızamı canlı tutsun diye haşlanmış patates yedim. Yanıma da birkaç şeker aldım."

Özellikle ders öğretmenlerinden ve rehber öğretmenlerinden son derece faydalı bilgiler aldığını, İhlas Koleji ailesine her zaman bir teşekkür borcu olduğunu ifade eden Fatih Özkan, yapmış olduğu konuşmayı başarı dilekleriyle sonlandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber